Engel deelt

IMG_1532

Engel Kromhout van der Meer is een vriend van me die ik heb leren kennen in een andere gemeenschappelijke hobby. De liefhebberij voor Koi (Japanse siervis) bracht ons samen als schrijvers voor een gespecialiseerde blogsite met de pakkende slogan "Sharing Knowledge". In het kader van het delen van ervaringen stuurde Engel me een mailtje met zijn beleving bij een Whisky. Je zou het kunnen zien als een soort van Angels' Share…

Engel proefde onlangs de Auchentoshan Classic. De Auchentoshan Distillery ligt in de Lowlands en staat erom bekend dat zij haar spirit een keer extra distilleert. De Classic is gerijpt op Bourbon Oak Casks, kent geen leeftijdsaanduiding en is gebotteld op een alcoholpercentage van 40%.

auchentoshan_classic

Geurbeleving: Een volle neus, met citrus en eiken, vooral vol! Lobbig in het glas, net of het wat dikker aandoet dan te doen gebruikelijk.

Smaak: Zeer zacht vol in de mond, met een duidelijke vanille en citroen tik achterlatend, en toch ook een springlevendige smaak van Whisky die jong is. Sprankelend ondanks dat ook in de mond hij ietwat lobbig aanvoelt ook weer dat volle.

Afdronk: Een lange afdronk waar een ware eruptie van smaken en eikenhout door mijn gehemelte via de tong weer door mijn neus naar buiten gaat. Conclusie: Zeker een aanrader voor iemand die van een zachte whisky houd. En lekker lang wil en kan genieten van een goede nasmaak.

Engel, dank je voor deze leuke bijdrage. Het is mooi om te zien hoe anderen met de Whisky-hobby omgaan. Helemaal als ze dat met ons willen delen. Wil jij ook een keer je ervaringen met ons delen? Stuur gerust een mailtje.

Wil je meer weten over Engel en zijn andere grote hobby? Dan raad ik je aan een bezoekje te brengen aan KoiQuestion

1365872161_1_FT459615_dsc_6109 

Share
comments
2020  Whisky Oss