Springbank verzamelwoede

Categorie: Van de lezer
Gepubliceerd: dinsdag 28 oktober 2014 09:00
Hits: 3440

RichardTimmers

Wij vinden het fantastisch als we af en toe een mail van een lezer(es) ontvangen waarin we zijn (of haar) verhaal aangeboden krijgen. Leuk om te zien hoe anderen ook hun hobby willen delen! Zo ook in dit geval. Richard Timmers was aanwezig op onze Open Flessen Avond en daar bleek dat zowel Peter als ik Richard eigenlijk nog kenden uit ons verleden. Peter vanwege de muziek en ik vanwege mijn verleden als barman. Nu delen we dus alledrie de Whiskyhobby die bij Richard een wel zéér specifieke richting in gaat. Lees hieronder zijn verhaal. 

Enkele jaren terug begon de verzamelwoede van whisky’s. Gestart met wat Glenlivet’s te weten de 12, 15, 16 Nadurra en de 18 yr oude whisky’s. Uiteraard zijn er nog diverse flessen genuttigd van andere merken. Alleen enkele jaren terug na een bezoek aan de whisky koning in Den Bosch, zonder enige kennis een fles Springbank Claret Wood gekocht. Meer om het design van de fles, dan daadwerkelijk kennis te hebben van de inhoud. Deze whisky verraste mij aangenaam qua geur, kleur en smaak. Toen toch maar eens wat beter mijn huiswerk gedaan en wat van de historie uitgezocht van deze distilleerderij. Van de ene fles kwam de andere, en zo is het eigenlijk vrij snel gegaan.

Bij Springbank brengt men 3  verschillende whisky’s op de markt te weten;

Untitled 

Op dit moment bestaat mijn collectie dan ook uit de volgende flessen;

Uiteraard wordt de collectie nog verder uitgebreid en zal er binnenkort een nieuwe 10yr oude bij komen, aangezien de vorige leeg is geraakt.

Ik zou zeggen:

Slainte grt. Richard 


Dat is een mooie verzameling Richard! Dank je dat je dit met ons én de andere lezers wilde delen.