5 eilanden, 6 distillery's, 7 whisky's

UntitledDe afgelopen weken waren weer ontzettend druk als WhiskyOssenaar. Zoals jullie konden lezen deed ik mee met de ProefOlympics 2016. Daarnaast stond er echter ook nog een whiskyproeverij gepland voor zaterdag 18 juni jl. Daar gaat natuurlijk ook een behoorlijk stukje voorbereiding in zitten, het is immers niet mijn vak... Over de ProefOlympics heb ik al genoeg geschreven dus nu is het tijd de proeverij te beschrijven.

Na het moeten afzeggen van ons vorige event was het voor ons zeer belangrijk deze proeverij wel door te kunnen laten. Tóch heeft het er even om gespannen want het deelnemersaantal voor deze proeverij bleef wederom erg achter bij de verwachtingen. Gelukkig hebben we de mogelijkheid om deze proeverij op een andere locatie nogmaals te presenteren zodat het tóch rendabel werd de proeverij te houden.

Het thema voor deze proeverij was een avondje eilandhoppen. Whiskyregio "The Islands" werd aangedaan en daarmee kwamen de distillery's gelegen op Mull, Jura, Arran, Orkney en Skye aan bod.

Met een Tobermory 10yo, een door Gordon&MacPhail gebottelde Jura en (eveneens G&M) een verrassend mooie Scapa werden de deelnemers voor de korte pauze beziggehouden. Hierbij werden niet alleen de whisky's geproefd maar was er ook aandacht voor de history en achtergronden van de eilanden Mull, Jura en Orkney. Na de pauze was het tijd voor whisky's van Arran, Highland Park, Talisker en Ledaig (Ook weer een G&M botteling). Hier was er extra aandacht voor de eilanden Arran en Skye. Zie hieronder de complete line up.

LineUp 

Na een presentatie die alles bij elkaar ruim 2,5 uur duurde, gingen de deelnemers met een goed gevoel weer huiswaarts en ook ik kon na het inpakken en opruimen zeer tevreden weer naar huis. Alle glazen zijn weer schoon voor een volgende keer. Ik dank de deelnemers voor hun aanwezigheid en enthousiasme en uiteraard Jurgen Zeegers voor het beschikbaar stellen van de ruimte bij Slijterij Caves Hubert Zeegers.

Share
comments
2020  Whisky Oss