Whiskyfestival Den Haag

Internationaal Whisky Festival culinair uitgaan in Den Haag

Het afgelopen weekend stond het International Whiskyfestival in de Grote Kerk te Den Haag op het programma. Een evenement waarbij liefhebbers van het goudgele gerste-distillaat uit binnen- en buitenland op af komen om contacten te onderhouden, nieuwe releases te proeven of gewoon voor de gezelligheid. Het is nou eenmaal een hobby. Alledrie de dagen waren stijf uitverkocht maar wij hadden gelukkig wat kaarten weten te bemachtigen. Een retourtje Oss - Den Haag derhalve voor de de avondsessie van zaterdag.

Het was ergens in augustus, we waren het net met elkaar eens geworden dat we een website gingen bouwen, toen we bedachten dat we dan ook naar het Whiskyfestival moesten gaan. We waren er beiden nog nooit geweest ook al hadden we het er wel al eerder over gehad. Nu moest het er van komen en dus lagen er al vanaf begin september twee entreekaarten in de la te wachten op dit weekend. En nu was het dan zover.

Zaterdagmiddag, de trein vertrekt van Oss-West via een overstap in 's Hertogenbosch en een overstap in Utrecht in de richting van Den Haag. We zijn ruim op tijd voor start van de avondsessie in de Grote Kerk. Al vanaf 18.30uur verzamelde zich een flinke groep bezoekers voor de ingang.

 DSC07945_1

Eenmaal binnen waanden we ons in een waar Whiskyparadijs. Met het festival glas in de hand en een pakketje drams, de "munteenheid" op het festival, in de achterzak, was het tijd om eerst maar eens een goede bekende op te zoeken. Brandambassador Cees van Biezen, de man die al twee maal een Osse proeverij presenteerde, was immers ook aanwezig in de stand van Intercaves. Deze stand was verdeeld in Bowmore, Auchentoshan, Glen Garioch, Tomintoul en de Japanse Whisky's van Suntory. Na een kort gesprek  hier ook de eerste Whisky geproefd, en wat voor één... Een Auchentoshan Virgin Oak! Gerijpt op vaten waar dus nog geen andere inhoud in geweest was. Een heerlijk begin van een heel mooi rijtje dat zou volgen.

SONY DSC 

SONY DSC

 

Een heerlijke drukte in een prachtige ambiance en een geweldig aanbod van zeer veel verschillende Whisk(e)y's. Japan, India, Nederland, Ierland, Schotland, Amerika, kortom distilleries uit alle uithoeken van de wereld waren vertegenwoordigd om de liefhebber bekend te maken met hun product. En liefhebbers waren er voldoende. Naar schatting zijn er dit weekend maar liefst 6500 bezoekers geweest!

Bij de organisatie-stand werd ons gevraagd of we elk jaar aanwezig waren. Het was voor ons de eerste keer maar we hebben wel gezegd dat we vanaf nu elk jaar aanwezig zullen zijn. We hebben veel geproefd en een aantal leuke contacten gelegd. Daar zullen jullie zeker in een aantal blogs nog van gaan meegenieten.

 

Share
comments
2019  Whisky Oss