Op huisbezoek in Oirlo

Oirlo

Zolang als we de website hebben draaien staat er op de homepage vermeld dat proeverijen aan huis ook tot de mogelijkheden behoren. Een dag of tien geleden ontvingen we een bijzonder verzoek via de mail. Of we dus een proeverij konden verzorgen als verjaardagscadeau voor iemand die zich wat meer wil verdiepen in de wereld van de whisky.

Oirlo2

Luca was afgelopen zaterdag jarig en zijn vriendin Hanneke had onze website gevonden in een zoektocht naar een proeverij. Na enkele mailtjes en telefonisch contact werden afspraken gemaakt over een programma en een bijbehorend budget. De whisky’s werden ingekocht en gisteren stapten we dus vol goede moed in de auto.

Aangekomen in Oirlo werden we hartelijk ontvangen door Hanneke, Luca, zijn vader en nog enkele vrienden. De tafel was prima voorbereid met hapjes. Stokbrood, verschillende soorten kaas en worst en uiteraard ook chocolade en gerookte zalm stonden klaar. Na een korte introductie van onszelf werd het tijd te starten met de line up die we voor deze middag bedacht hadden.

We startten met de Glendronach 12yo, vervolgens ging het verder met de Benriach 16yo Sauterne finish, De Auchentoshan Valinch 2011 en de Talisker Skye. De laatste whisky van de middag was een prachtige Laphroaig 18yo (oude botteling met wit etiket). Een line up waarin Highlands, Lowlands, Speyside, Islay en The Islands aan bod kwamen.

  

Bij de aanwezigen kwamen de Auchentoshan Valinch en de Laphroaig 18yo toch wel als favoriet uit de bus. Niet heel vreemd natuurlijk aangezien dit zeker twee hele mooie flessen zijn.

Als dank voor onze inspanningen, en de zeer korte termijn waarop we dit konden realiseren, mochten Peter en ik beide een mooi flesje in ontvangst nemen. Een 5 jaar vatgelagerde Korenwijn van onze vrienden van Zuidam! Een prachtig cadeau waar we zeer zeker van zullen gaan genieten.

Wij vonden het ontzettend leuk om deze proeverij te houden en we hopen dat Luca (en zijn vrienden) nog veel zullen genieten van mooie whisky’s. Er staan in ieder geval al 5 mooie flessen in zijn collectie.

Share
comments
2020  Whisky Oss