Japanse proeverij

Al meerdere malen hebben we mogen genieten van wat Japanse Whisky’s, maar nog niet eerder hadden we een avond vol Whisky’s uit het land van de rijzende zon. Richard Timmers organiseerde afgelopen vrijdag een Japanse proeverij en Whisky Oss was daarbij.

Als eerste kwamen we aan bij ‘Zaal Verploegen’ in Wijchen. Dat is niet gek, want vriend Richard was deze avond niet alleen organisator en presentator, maar ook nog eens onze privé chauffeur. Hoe goed kun je het hebben!
Richard organiseert samen met Niels Willemse een aantal keer per jaar een proeverij in Wijchen. Helaas is Niels er door een blessure vandaag niet bij en zal Richard het alleen moeten doen.

Als zo goed als alle gasten aanwezig zijn gaan we van start.
Na een introductie onder het genot van een ander Japans drankje (Sake) gaan we van start.

De line up van de avond:

• Yamazaki 12 (43%)
• Akashi Single malt (46%)
• Hakushu Distillers reserve (40%)
• Hakushu 12 (40%)
• Nikka Miyagikyo 12 (45%)
• Toguishi 12 (blend 40%)

In twee sessies van drie, proeven we rustig alle Whisky’s. Richard zorgt daarbij voor de nodige informatie. Met onder andere sushi en mini loempia’s worden we meerdere malen getrakteerd op nog meer lekkers. Buiten de voor ons al bekende Yamazaki en Hakushu’s, werden we erg verrast door de Akashi, Nikka en Toguishi.

Na de Japanse Whisky’s was er nog de mogelijkheid om voor een klein bedrag mee te doen aan de bottom’s up. Een aantal aangebroken flessen uit eerdere proeverijen mogen dan vrij geproefd worden zolang de voorraad strekt!
Kortom een complete avond vol prachtige Whisky’s, lekkere hapjes en vooral veel gezelligheid!

Richard nogmaals bedankt!

Zaal Verploegen

Share
comments
2020  Whisky Oss