SMWGBYOB2015

Eindelijk was het dan afgelopen zaterdag zover! Het eerste Bring Your Own Bottle event van de Single Malt Whisky Group van Facebook.

Voor het eerst in de geschiedenis kwamen zo’n 26 leden van de SMWG samen om hun hobby te delen! Nog niet heel erg lang geleden nam Martin Stavleu het initiatief om zo’n ‘BYOB event’ te organiseren voor de leden van deze Facebook groep. Al snel kwam onze plaatsgenoot Richard Timmers met een geweldige locatie waardoor we de kosten voor dit event zo laag mogelijk konden houden.

Dus allen bewapend met fles en glas, op reis naar Zaal Verploegen te Wijchen. Velen onder ons met de trein waardoor er al een soort van gathering ontstond op station Wijchen. Na een dorpswandeling van zo’n 25 minuten arriveerde het gezelschap om klokslag 14:00u bij het zalencomplex waar al snel iedereen aanwezig was.

Een grote diversiteit aan Whisky’s werden allemaal zorgvuldig in een rij geplaatst. Er was voor ieder wat wils en alle smaken waren aanwezig. Er was zelfs geen enkele fles dubbel.
Na een welkomstwoord en een korte introductie van gastheer Richard en oprichter van de groep Jeroen, konden de glazen gevuld worden. In eerste instantie gaat het allemaal nog erg voorzichtig en kijkt het grootste deel toch nog een beetje de kat uit de boom. Maar al na een dik halfuur zit de sfeer er goed in. Er wordt veel geproefd en iedereen mengt zich prima in de groep waar uiteraard vooral over de Whisky’s gesproken wordt.

Iedereen geniet van de enorme keuze aan Whisky's. Er stonden ook echt wat pareltjes tussen! Tussendoor werden ook nog een aantal lekker hapjes geserveerd.

Als een soort van afsluiter kon men de 'Dramburger' bestellen. Een lekker broodje hamburger geserveerd met friet en ( hoe kan het ook anders) een dram! Hierbij kon je kiezen voor een Auchentochan Valinch of een Edradour The Fairy Flag. Er werd nog even wat nagepraat en zelfs nog wat geproefd, waarna de middag weer afgesloten werd. Onderweg naar en op het station worden de glaasjes toch nog enkele malen gevuld! Na genieten :)

Het was fantastisch om te zien hoe iedereen zich vermaakte, daar waar we normaal alleen met geschreven tekst met elkaar op een Facebook pagina communiceren. Bijzonder om de mensen achter die profielfoto’s eens in levende lijve te ontmoeten. Wederom blijkt maar weer dat deze hobby zo bijzonder is. Genieten en delen in de beste vorm!

Het was de eerste, maar zeker niet de laatste keer! Volgens mij vond iedereen het een erg geslaagde middag. Bij deze wil ik dan ook iedereen bedanken voor de aanwezigheid en voor de meegebrachte Whisky’s. Een speciale dank voor Martin, Richard en Niels voor de organisatie. En Zaal Verploegen bedankt dat we gebruik mochten maken van deze locatie! Ik zeg tot de volgende keer!! (winter editie???)

Share
comments
2020  Whisky Oss