image1 image1 image1

2 keer dezelfde spirit en toch verschillend

WhiskyOss

Facebook, Single Malt Whisky Group, 17 maart 2014. Een normale maandagavond verandert wanneer ik in deze groep een foto voorbij zie komen van een fles die ik ook in mijn collectie meen te herkennen. Toch zijn er verschillen te zien als ik het etiket wat nader bekijk. Een aantal belangrijke dingen is echter wél hetzelfde… Meteen ontstaat er een idee voor een vergelijking tussen de twee bottelingen.

Share
comments

Lees meer: 2 keer dezelfde spirit en toch verschillend

Van het een komt het ander

ou%20ad

Een gewone dinsdagochtend in huize Van Gaalen. Ik zit achter mijn laptop wat uit te zoeken voor een eventuele blog en mijn vrouw Antonia zit tegenover me achter haar laptop. Ze heeft een eigen reisbureau aan huis en heeft wat contact gelegd met een Schotse organisatie. Eens kijken of het mogelijk is om in het najaar een mooi reisje Schotland te gaan maken.

Share
comments

Lees meer: Van het een komt het ander

Beenhammetje Octarine

Untitled

Het stond al een tijdje in mijn planning en nu is het er eindelijk van gekomen. Al toen ik bezig was met de verwerking van het door Lisette van Megen ingezonden recept, wist ik dat het nooit heel lang zou duren voordat ik het recept uit zou gaan proberen. Een met Single Malt ingespoten beenham uit de oven. Het water loopt me nu alweer uit de mond...

Share
comments

Lees meer: Beenhammetje Octarine

Rijpen op de fles, deel 2

image

Waarom begin je nou eigenlijk met een experiment om een Whisky te veranderen? Het antwoord op die vraag is eigenlijk heel simpel en gevangen in onze slogan. Whisky is voor ons nou eenmaal meer dan alleen een sterke drank. Het experimenteren met Whiskysmaken vanwege de hobbybeleving is dan ineens best logisch te noemen. Toch?

Share
comments

Lees meer: Rijpen op de fles, deel 2

Rijpen op de fles, deel 1

image

Een nieuw project in onze Whiskyhobby vindt zijn aanvang op 13 februari 2014. Het is niet op een vrijdag dus ongeluk zal het niet brengen. Wat het wél gaat brengen is voor ons beiden nog geheel onzeker. Zou het inderdaad gaan lukken een gebottelde Whisky extra "rijping" te geven? En zo ja, als je beiden met dezelfde Whisky start en de extra rijping iets anders aanpakt, zou je dat dan ook echt gaan merken in geur en smaak? Het enige wat we zeker weten is de Whisky waar we mee starten.

Share
comments

Lees meer: Rijpen op de fles, deel 1

2019  Whisky Oss