image1 image1 image1

Perfect voor de doelgroep

Untitled

Vorige week schreef ik al een inleidende blog over de Auchentoshan distillery. Een Whiskyhuis met een lange historie en gevoel voor traditie waarbij de triple distillation de basis legt voor een zeer kenmerkend arsenaal aan zachte Lowland Whisky's. Hoe zou de jongste telg in dit rijtje passen? Wij proefden voor jullie de Auchentoshan American Oak.

Share
comments

Lees meer: Perfect voor de doelgroep

Wat maakt Auchentoshan zo bijzonder?

De Auchentoshan Distillery is gelegen in de zogenaamde Lowlands. De distillery is in 1823 opgericht en is gevestigd in de buurt van Glasgow. Het grootste kenmerk is het lichte en toegankelijke karakter van de Whiskies. In enkele van onze proeverijen zijn de Classic en de Threewood aan bod gekomen. Ook de Virgin Oak hebben we al eens mogen proeven en inderdaad, de afzonderlijke bottelingen hebben een voor liefhebbers zeer vriendelijk karakter. Hoe komt men bij Auchentoshan tot deze zachte Whisky?

Share
comments

Lees meer: Wat maakt Auchentoshan zo bijzonder?

Rijpen op de fles, deel 3 'Finish'

Begin april zijn we ieder een experiment gestart; 'Het rijpen op de fles'. Ingrediënten: Een fles Whisky, een lege fles, een stukje eikenhout en een andere drank. De bedoeling: Een (simpele) Whisky verbeteren door er een andere finish aan te geven. In deze blog kun je lezen of dit gelukt is!

Share
comments

Lees meer: Rijpen op de fles, deel 3 'Finish'

Met een korreltje zout. Deel 2.

In het eerste deel over de eventuele zoute smaken in Whisky, heb ik geschreven dat het onmogelijk is dat er zout in Whisky zit. De zilte smaken en aroma's worden toch regelmatig in smaaknotities genoemd. In dit tweede deel zal de herkomst van de geuren en smaken duidelijker worden.

Share
comments

Lees meer: Met een korreltje zout. Deel 2.

Met een korreltje zout.

Met een glas Lagavulin in mijn hand, terugdenkend aan de proeverijen en gesprekken van de afgelopen weken, komt een ding steeds weer naar voren. De zilte smaak in sommige Whisky's. Hoe komt dat nu in de Whisky? Is het de zee, of het zeewier? Of toch heel wat anders?...... Op veel proeverijen, forums of andere gelegenheden waar het Whisky betreft, duikt de discussie steeds weer op; Hoe komt het dat er een zilte smaak of zelfs zout geproefd wordt in sommige Malt Whisky's? En is het dan toeval dat de desbetreffende Whisky van een distilleerderij komt die op een eiland of aan de kust is gevestigd? Reden genoeg voor mij om dat eens te onderzoeken.

Share
comments

Lees meer: Met een korreltje zout.

2018  Whisky Oss