image1 image1 image1

Experimenteren is niet zonder gevaar

800px-Juglans_regia_Walnoot_'Buccaneer'

Nee, ik ga niet mee in de hype rond Neknomination. Een belachelijk "spel" op de sociale media waarin je uitgedaagd wordt zo snel mogelijk zoveel mogelijk te drinken. Daarvan mag inmiddels wel bekend zijn dat het gevaarlijk is. De inmiddels overleden nominees zeggen wat dat betreft genoeg. Comazuipen, ook al zoiets waar ik het nut totaal niet van in zie. En dan erbij, zoiets heeft ook niets met een hobby te maken. Ook hobbymatig experimenteren met drank kan echter voor gevaarlijke situaties zorgen. Toch iets om over na te denken.

Share
comments

Lees meer: Experimenteren is niet zonder gevaar

Een hapje en een drankje

We weten allemaal wel hoe heerlijk het is om een avondje te genieten van een goed glaasje single malt. Met grote regelmaat heb ik zo’n avondje. Gewoon lekker op de bank, film of muziekje erbij, of met vrienden samen genieten van een aantal pracht whisky’s. Bij zo’n avondje op de bank kan ik prima en genoeg genieten  van een whisky alleen, maar soms wil je er toch net wat meer van maken en besluit je  er wat bij te eten. Maar bij welke whisky eet ik wat?

 

Share
comments

Lees meer: Een hapje en een drankje

Dat zou mooi zijn

lslayfestivallogo

Het moet er eigenlijk wel een keer van komen dat Peter en ik op pad gaan naar het buitenland. Een trip naar Schotland om daar eens wat distillery's te bezoeken staat dan ook hoog op onze to-do-list maar ja, wanneer komt het er dan van? En als het er dan van komt, waar kunnen we dan naartoe?

Share
comments

Lees meer: Dat zou mooi zijn

Water bij de wijn... ehhh whisky

Untitled

De één zweert erbij en de ander gruwelt er van en voor beiden valt iets te zeggen. Moet je water toevoegen aan je glaasje Whisky of moet je het juist drinken zoals het gebotteld is? Ieder is natuurlijk vrij in zijn of haar keuze en het is zeker niet aan mij om er een waardeoordeel over te vellen. Het is wel aan mij om te vertellen wat de toevoeging van water nu eigenlijk doet met je Whisky.

Share
comments

Lees meer: Water bij de wijn... ehhh whisky

De invloed van turf

Een van de eerste single malt whisky in mijn collectie was een Talisker. Dit was een peated ofwel geturfde malt. Al snel was voor mij duidelijk dat ik rokerige en geturfde whisky’s erg lekker vond. Dit is nu nog steeds wel het geval, maar ik ben inmiddels de andere smaken in whisky’s wel veel meer gaan waarderen. Zo af en toe vind ik een echte zwaar geturfde nog wel lekker, maar over het algemeen gaat mijn voorkeur uit naar unpeated of een klein peat randje. Hoe komt die smaak van turf dan in de whisky? En hoe kunnen ze dat dan reguleren?

Share
comments

Lees meer: De invloed van turf

2018  Whisky Oss