image1 image1 image1

Keizerlijk goud

20150127-DSC_0310

Het was weer eens een maandag waarin ik mijn doordeweekse weekend vierde. Beetje voorbereiden op twee avonden whisky proeven, afgewisseld met het bijhouden van sociale media en diverse gewone media. Ook wat verkoopsites krijgen een digitaal bezoekje en daar, op één van die sites, begint dit verhaal.

Share
comments

Lees meer: Keizerlijk goud

Ontwikkelen van smaak

zuurstof

Je hoort het wel vaker, een fles Whisky die voor tweederde leeg is moet je eigenlijk overgieten in een kleinere fles om het smaakprofiel te beschermen tegen de reactie met zuurstof. Op het moment dat een fles voor het eerst ontkurkt wordt en er een dram uit wordt geschonken, komt er meer lucht en dus zuurstof voor in de plaats. Het gevolg, de aanwezige zuurstof kan gaan reageren met de in de Whisky aanwezige geur en smaakstoffen. Oxidatie noemen we dat, zoals ook het roesten van ijzer en het groen uitslaan van koper onder oxidatie vallen. Best agressief spul die zuurstof.

Share
comments

Lees meer: Ontwikkelen van smaak

Helaas verkouden

image

De winter wil nog steeds niet echt doorzetten al zijn de verwachtingen voor komende week wel somber gestemd. Natte sneeuw en vorst aan de grond, perfecte ingrediënten voor gladheid én in mijn geval een fikse verkoudheid. Een loopneus en een brandend strottenhoofd... En dat met zo'n hobby...

Share
comments

Lees meer: Helaas verkouden

Gevolgen voor de whiskyliefhebber

wisselkoersen

Even een stukje actualiteit. De Europese Centrale Bank gaat in de komende anderhalf jaar maandelijks €60 miljard aan leningen opkopen bij banken om de economie te stimuleren en de inflatie aan te jagen. In totaal wil dat zeggen dat er €1140 miljard geïnvesteerd wordt door Europa. Gisteren werd dit nieuws bekend en direct was er reactie op de beurzen. Niet alleen op de beurs, ook bij de gezamenlijke munteenheid zijn er direct gevolgen zichtbaar. De waarde van de Euro daalt en wat betekent dat dan voor ons Whiskyliefhebbers?

Share
comments

Lees meer: Gevolgen voor de whiskyliefhebber

Het ontstaan van een hype

20150113-DSC_0300

Public Enemy schreef in 1988: "Don't believe the hype - it's a sequel. As an equal, can I get this through to you". Volgens mij beschrijft deze regel uit het rap-nummer zo ongeveer wel het gevoel dat heerst onder de criticasters rond de populariteit van Glendronach's Octarine. Niet zozeer over de whisky zelf. De kwaliteit die geboden wordt voor de normale verkoopprijs van circa €30,00 is prima. De beperkte verkrijgbaarheid in combinatie met veel "social media" aandacht heeft er echter het laatste half jaar voor gezorgd dat er een ware run is ontstaan op de grijze kokers. Tenminste, binnen de Single Malt Whisky Group op Facebook.

Share
comments

Lees meer: Het ontstaan van een hype

2019  Whisky Oss