image1 image1 image1

De bakermat van de Japanse Whisky.

Een Japanse Single Malt, al wel eerder geproefd, maar nog niet in mijn collectie.

 

Share
comments

Lees meer: De bakermat van de Japanse Whisky.

GlenDronach cask #2035 geeft een malt met twee gezichten

imageOns bezoekje aan Versailles Dranken in Nijmegen zorgde ervoor dat ik weer een nieuwe fles Whisky in mijn kast kon zetten. Een fles uit de 2002 Single Cask lijn van GlenDronach en om nog preciezer te zijn, de Pedro Ximinez Puncheon Cask #2035. Een vat dat op Whiskybase en op hetwhiskyforum.nl tot zeer verschillende reacties heeft geleid. Ik moest hem tóch maar eens proberen.

Share
comments

Lees meer: GlenDronach cask #2035 geeft een malt met twee gezichten

Drank maakt meer kapot dan je lief is

giftig

Wie kent de slogan niet uit de reclamewereld? Een paar keer per jaar kom je het tegen in het nieuws. Zo waren er deze week in Indonesië enkele doden te betreuren door het drinken van giftige alcohol. Vooropgesteld, ook de drinkbare variant ethanol is giftig en kan tot vervelende gevolgen leiden. Ook dit kan al leiden tot de dood, echter als er specifiek bij staat dat het om giftige alcohol gaat, dan heeft het meestal te maken met drank die vervuild is met methanol, het kleinere broertje van ethanol. Maar hoe werkt dat dan precies?

Share
comments

Lees meer: Drank maakt meer kapot dan je lief is

Millstone Sherry Cask

Het bezoek van Whisky Oss aan Zuidam Distillers van afgelopen december, heeft mij doen aanzetten om eens een Millstone aan te schaffen. De keuze na het proeven aldaar, was voor mij niet al te moeilijk. De 12 jaar oude sherry cask!

Share
comments

Lees meer: Millstone Sherry Cask

Rijpen of finishen, een verschil in visie

charred cask Whisky Oss

Enkele maanden geleden kocht ik een fles BenRiach 15yrs Pedro Ximinez. Een heerlijke Whisky uit de woodfinish serie van BenRiach met een karakteristieke fruitige zoete smaak van met name rozijnen en ander gedroogd fruit. Ook vanille en een vleugje honing zijn in de verte nog terug te vinden. Deze geuren en smaken zijn dan weer afkomstig van de Bourbon vaten waar de daadwerkelijke rijping op geweest is. De smaken die de finishing touch geven komen van 6 maanden narijping op Pedro Ximinez hout.

Share
comments

Lees meer: Rijpen of finishen, een verschil in visie

2017  Whisky Oss