image1 image1 image1

Toerist in Bretagne, deel 2

Untitled

Vakantie op een camping is heerlijk. Ik kan zelfs wel zeggen dat voor ons gezin een kampeervakantie (in een gehuurde stacaravan...) de voorkeur heeft boven een 5 sterren all inclusive resort in Griekenland of Turkije. Alles bij de hand en wat je niet bij de hand hebt kun je gewoon makkelijk gaan halen. Tenminste, als je een Whiskyliefhebber bent en je bent op vakantie in Frankrijk. Nee, ik heb het dan natuurlijk niet over bijzondere bottelingen, al zijn die er ook, ik heb het over de beschikbaarheid van standaardbottelingen.

Zo waren we net een dag op onze camping en na met de eerste paar boodschappen de campingwinkel voldoende gespekt te hebben was het tijd de omgeving te gaan verkennen. Al snel vonden we zo'n typische megamarkt, een filiaal van de E. Leclerc keten. Naast het normale supermarkt aanbod vindt je hier tevens elektronica, schoolspullen, kleding, schoenen en... sterke dranken, gewoon in de schappen. Allemaal officiële bottelingen en met een mooie spreiding voor ieders smaak. Belangrijker nog, en vooral voor de Nederlandse toerist, de prijzen! De Whisky's in de schappen zijn behoorlijk goedkoper dan bij de gemiddelde slijterij in Nederland. Sterker nog, ze verslaan ook de prijzen van webwinkels als Drankgigant en Drankdozijn.

Goed, terug naar ons eerste bezoek aan deze supersuper. Mijn oog viel direct op een groene lederlook verpakking, inhoud: Aberlour 16yo Doubla Cask Matured. Prijs van deze speciaal voor Frankrijk uitgebrachte verpakking nog net geen €36,00. Die verdween dus al meteen in de boodschappenkar. Uiteindelijk zou het niet bij deze fles blijven. Naast de Kornog en een speciale Ben Nevis (waarover later meer) kreeg ik later in de week van mijn lieftallige echtgenote ook nog een fles Glenfiddich 14yo Rich Oak. Deze kende een aanschafprijs van €27,50.

Untitled 

Dergelijke ketens kunnen klaarblijkelijk zo gunstig inkopen dat ze prijzen laag kunnen houden. Mooi voor hun uiteraard maar zeker ook mooi voor ons als liefhebber. Als we volgend jaar weer onze vakantie in Frankrijk doorbrengen zal ik zeker weer op zoek gaan naar dit soort winkels. Eerst maar weer flink aan het werk. Vakantie moet je immers verdienen,

Share
comments
2020  Whisky Oss