image1 image1 image1

Souvenirs

Struinend door een onbekende stad, zoekend naar dat ene winkeltje. Als Whisky liefhebber kijk ik toch altijd even of ik niet een plaatselijke slijterij kan vinden.

De zomervakantie is voor mij inmiddels niet meer dan de gedachte aan een fijne tijd. Het 'normale' leven is alweer in volle gang. Ik denk graag terug aan leuke dingen en al helemaal onder het genot van een mooie Single Malt Whisky, mijn souvenirs!

Dit jaar was mijn eerste vakantie adres in de Belgische Ardennen. Een camping vlak bij een klein dorpje met alleen wat huizen. Een leuke camping compleet omringt door bossen, grasland en beekjes. Ik heb er samen met mijn gezin veel tijd doorgebracht, maar zo nu en dan zijn we toch wat gaan bezichtigen. Gezellige kleine stadjes met wat bezienswaardigheden en leuke terrasjes. Ondanks alle rust heb ik toch altijd een soort van missie in zo'n onbekend stadje. Een slijterij vinden!
Aangezien de meeste Belgische supermarkten een redelijk aanbod in Whisky hebben, zijn er niet veel echte slijterijen. Daarbij is het ook nog eens zo dat de supermarkten niet verder komen dan de standaard bottelingen. Dat is natuurlijk niet wat ik zoek.
Al wandelend door de winkelstraten kijk ik in iedere etalage en zijstraat, of ik enig teken van drank zie en in La Roche was het raak! Een fraaie winkel met een mooie wand vol Whisky. Na 20 minuten etiketten lezen was mijn keuze gemaakt, een Signatory Vintage.

Glen Elgin
Signatory vintage, the un-chillfiltered collection
Exclusief gebotteld voor 'The Nectar Belgium'

Dit is iets wat ik in Nederland niet in de slijterij tegen kom dus een leuke souvenir.


Na het weekje Ardennen zijn we ruim 600 km naar het zuiden gereden. De bestemming was een bezoek aan vrienden in het dorpje Bert in Frankrijk. Na 6 dagen begon de reis naar huis weer. Nog een overnachting op de helft van de rit, Metz! Gelukkig was er tijd genoeg om een wandeling te maken door deze mooie stad. Nog mooier is, dat ik ook hier weer een leuk winkeltje tegen kwam. Een vriendelijke jonge slijter die de Engelse taal redelijk beheerst en ook een Whisky liefhebber bleek te zijn. Ik kreeg direct een glas om een mooie Tamdhu te proeven, maar mijn souvenir hier was toch een andere. 

Inchgower
Gordon & Macphail
Reserve
Exclusief gebotteld voor 'La Maison du Whisky'.

Binnenkort zal ik wat meer over deze Whisky schrijven, maar dan moet ik de fles eerst nog openen!

 
Het was een fantastische vakantie! De zomerstop van Whisky Oss zit er dus ook weer op. De komende tijd wordt een drukke Whisky periode met onder andere wat festivals en een trip naar Schotland. Ik heb er zin in!!

Slainte Mhath!

 

Share
comments
2020  Whisky Oss