image1 image1 image1

27 jaar, leeg in 1 jaar.

Een jaar lang heb ik zo nu en dan genoten van deze 27 jaar oude  Speyside single malt, maar uiteindelijk komt de bodem in zicht en valt de laatste druppel in het glas. De fles is leeg, het laatste glaasje heb ik ingeschonken en deze deel ik graag hier!

 

 

"Tomintoul 27 years"
Ongeveer een jaar geleden kocht ik deze mooie Whisky na een proeverij. Het was de op een na laatste die in de schappen van een plaatselijke slijter stond. Inmiddels is hij uitverkocht en zo goed als nergens meer te krijgen.

Tomintoul is een distilleerderij die bekend staat om zijn zachte Whisky's. Met een minimale rijpingstijd van 27 jaar en een alcoholpercentage van 40%, is deze ook bijzonder zacht van karakter, vol van smaak is hij zeker wel!

Notities

Neus: Sherry tonen, gedroogd fruit en frisse bloesem.

Smaak: Zacht, maar toch vol van smaak. Veel zoete smaken, gedroogd fruit, noten, hout en kruiden.

Afdronk: Middel lang, zacht, zoet, kruidig en eikenhout.

 

Een prima Whisky met als pluspunt de fijne aroma's en smaken.
Een aantal minpunten zijn er ook. Deze malt had waarschijnlijk nog mooier kunnen zijn. Uit het lage alcoholpercentage blijkt dat deze hoogstwaarschijnlijk chill-filtered is en ook toegevoegde kleurstoffen zijn niet uitgesloten. Dit vind ik toch altijd weer jammer. Een non chill-filtered versie van 46% alcohol, zou wat meer pit geven aan deze toch bijzondere Whisky.

Share
comments
2020  Whisky Oss