image1 image1 image1

30 tinten Oranje

image

Een jaar of tien geleden was ik nog een fanatiek voetbalsupporter. Ik had een seizoenkaart van mijn favoriete club, ging zelfs een keer naar een buitenlandse Europacup wedstrijd en ook wedstrijden van het Nederlands elftal bezocht ik wel eens. In die periode woonden wij nog in een ander huis. Het leek een soort woonerf waarbij, met de grote toernooien, de hele straat een oranje gloed vertoonde. De straat waar we nu wonen leent zich enerzijds een stuk minder voor het betere versierwerk, anderzijds ben ik uiteraard ook weer een dagje ouder geworden...  

Nou ja, bij het vorige WK hebben we nog aardig ons best gedaan. Heel het raam in de woonkamer werd geblindeerd met een gigantische rood-wit-blauwe vlag. De verjaardag van onze oudste zoon kreeg een ook hele andere dimensie. Alle visite in het oranje want 's avonds was er dé finale tegen Spanje. Voor de uitslag mocht het niet baten maar gezellig was het wel.

Dit jaar is het allemaal anders. Een heel stuk rustiger kan ik wel zeggen. Na het dramatisch verlopen EK van 2012 en het bekijken van de huidige selectie zag ik het vooraf totaal niet zitten voor dit WK. "Zullen we het huis nog versieren?" "Wil je geen vlag ophangen of zo iets?" vroeg mijn vrouw een paar keer. Steevast was mijn antwoord dan: "Welnee, ze kunnen na de voorronde toch naar huis." En tóch moest ik iets met oranje doen. De inspiratie vond ik in mijn kast.

image 

Hoe verder het Nederlands elftal komt in Brazilië des te meer zie ik het, mijn Whiskycollectie. Daar zitten toch zeker 30 tinten oranje in! Geelgoud is toch eigenlijk heel licht oranje, een beetje zoals het shirt van '88. En dan de donker amberkleurige sherryrijpingen? Ook dat is een soort van oranje toch? Als je in die beide uitersten het oranje herkent dan zit het in al je flessen Whisky in meer of mindere maten!

image 

Ik draag met trots elke wedstrijd mijn unieke WhiskyOss-Oranje shirt en zal dat ook morgen weer doen als ze in de kwartfinale aantreden tegen Costa Rica. Gelukkig is deze tint oranje niet herkenbaar in één van mijn Whisky's. Dan zou ik me toch wel af gaan vragen of het nog natural colour zou betreffen...

 

Share
comments
2020  Whisky Oss