image1 image1 image1

Solera Bottle van Peter

Al meerdere malen is er over Solera en een Livingbottle geschreven. Jeroen schreef al eens over zijn fles. Het is dan ook de hoogste tijd dat ik mijn Solera project maar eens ga beschrijven.

Net als je Jeroen, ben ik al een tijdje bezig met het verzamelen van kleine hoeveelheden Single Malt Whisky, in een fles. In mijn geval gaan er eigenlijk bijna alle Whisky's uit mijn collectie wel een keer in. Zo zal er ook van mijn 'Whisky-leven' een soort van dagboek ontstaan in de vorm van een blend. Alles wat er in gaat blijft uiteindelijk voor altijd aanwezig, al is het maar een klein beetje.

De allereerste Whisky's in mijn Solera werden verzameld in een Bruichladdich fles. Op blanco etiketten hield ik zorgvuldig bij hoeveel van welke Whisky in de fles ging. Tot voor kort bleek dat de etiketten toch geen succes waren en ook de kurk van de fles begon mankementen te vertonen. Tijd voor een andere fles dus. De fles hierboven afgebeeld is de vervanger van de oude. Voorheen gevuld met een Single Malt van Millstone en uitermate geschikt voor mijn project. Het voordeel van deze fles is namelijk dat deze wordt afgesloten door een kunststof stop. Minder kans op lekkage of breken.

Dan nu maar eens even naar de inhoud van de fles!
De volgende Whisky's zijn toegevoegd aan mijn Solera Bottle.

Een aantal keren heb ik al een kleine hoeveelheid geproefd. Helaas ben ik vergeten de hoeveelheid en datum te registreren.

Notities:

  • Neus: Gedroogd fruit, rozijnen, vanille en een beetje rook.
  • smaak: Eerst voornamelijk een volle zoete smaak met veel rozijnen, citrus en een beetje peper. Later een frisse appel en chocolade. Lichte turf.
  • Afdronk: Lang. Citrus, peper,noten, turf en chocolade.

Een erg mooi resultaat tot nu toe! De smaak in de fles zal iedere keer weer veranderen als er wat wordt toegevoegd. De smaken kun je ook nog eens een beetje zelf bepalen. Een erg leuk project om zo'n blend te maken en eigenlijk stopt dit project nooit!

Share
comments
2020  Whisky Oss