image1 image1 image1

De plannen zijn gewijzigd

schotland-grunge-vlag-document_19-134548

Wij en onze Whiskyreis? Dat gaan we helemaal anders doen dan we eerst gepland hadden. Waarom? Helaas kregen we te weinig reacties en dat betekent dat we geen vluchten kunnen gaan boeken voor nu nog aantrekkelijke prijzen. En aangezien de rest van een georganiseerde Whiskyreis al behoorlijk in de papieren gaat lopen, was een goedkope vlucht een mooi punt van bezuinigen.

Wat dan nu te doen? Eerst even bijkomen van toch wel een teleurstelling. We hadden echt gedacht binnen enkele weken voldoende mensen op de been te kunnen brengen. Natuurlijk was er ook nog het Spirit of Speyside festival en is ook Feis Ile alweer geweest in de tussentijd. Misschien dat daar ook wel potentiële medereizigers aanwezig zijn geweest en om dan nog eens naar Schotland te gaan wordt natuurlijk wel erg prijzig. 

En toch willen we zelf heel graag gaan. Dat betekent dan wel dat het plan er ineens heel anders uit moet gaan zien. Financieel is het anders immers niet te doen. In een georganiseerde reis heb je immers te maken met een chauffeur en een gids en het onderhoud voor beiden. Misschien krijgen zij dan wel de betere deals bij de distillery's. Die gok moeten we dan maar nemen. Een bedrag van tussen de €1500,00 en €2000,00 per persoon (als we met z'n tweeën gaan) voor een paar dagen Schotland gaat ons nou eenmaal te ver. 

B_SpeysideMap 

Onze vluchten zijn inmiddels geboekt en we zijn ons aan het oriënteren op slaapplaatsen. Het verblijf wordt iets korter dan we in eerste instantie wilden. Het aantal te bezoeken distillery's wordt iets minder en verder gaan we dus op pad zonder begeleiding. "Pionieren in Whiskyland" zou je het kunnen noemen. We hebben er in ieder geval nu al zin in.

Share
comments
2020  Whisky Oss