image1 image1 image1

Tijd voor vernieuwing

De Coronacrisis heeft een ontzettend grote impact op ons als whiskyliefhebbers. Uitgestelde reizen, geannuleerde festiviteiten en proeverijen, noem maar op. Gelukkig mogen we thuis nog steeds genieten van wat we allemaal in de collectie hebben staan. Dat heeft dan wel weer tot gevolg dat er flessen leeg raken en die ruimte in kast mag dan ook wel weer worden aangevuld toch?

Voor mij betekent dit dat er sinds het begin van het jaar al zeker 10 flessen zijn ontdaan van hun laatste restjes. Ik was daar namelijk al mee begonnen om ruimte te maken voor de aankopen die ongetwijfeld mee zouden komen van de geplande Schotlandreis... De enige fles die er in die periode bij is gekomen was een Kintra Glen Scotia die werd gewonnen in een verloting. Deze week is het echter tijd voor de broodnodige aanvulling! 

Zoals menig liefhebber zal herkennen struin ik nogal eens de websites van diverse slijterijen af naar mooie flessen. Zo kwam ik bij Dramshop.nl een hele mooie Edradour uit de Unchill Filtered Collection van Signatory Vintage tegen. Na wat contact met Peter en Marc werd deze meteen maar in drievoud besteld. Voor mezelf koos ik er ook nog een hele mooie Ultimate botteling van dezelfde distillery bij... Twee hele mooie sherrygerijpte Edradour flessen erbij in de collectie dus!

En dan was daar ook nog de bestelling uit Schotland! Net voordat daar een lockdown werd afgekondigd en men besloot alle werkzaamheden bij Springbank, Glengyle en Cadenhead's stil te leggen, rondden wij (Marc, Ruud, Christian en ik) onze bestelling bij de shop in Campbeltown af. Ieder van ons zocht drie mooie flessen uit die we daar anders ook gekocht zouden hebben.

Voor mij betekende dit een 10yo Miltonduff die gefinished was op een Firkin cask (50 liter vaatje), speciaal voor de Campbeltown shop gebotteld. Daarnaast kwam een 23yo Glen Elgin uit de Small Batch serie en een 30yo Strathclyde, eveneens uit de Small Batch serie, naar mijn prive collectie. Ik kan voorlopig weer vooruit maar zal ook door blijven gaan met het her en der wegschenken van restjes uit flesjes... Als het goed is gaan we in oktober alsnog naar Campbeltown en dan moet er ook weer ruimte zijn in de kast...

Share
comments
2020  Whisky Oss