image1 image1 image1

Plannen maken voor onze volgende Schotlandreis

Over drie weken ben ik met drie whiskyvrienden in Campbeltown en dat is natuurlijk een heerlijk vooruitzicht. Dan is uiteraard nog de "normale" vakantie met het gezin in de zomer maar daarna, als het najaar in volle gang is en de whiskyfestivals elkaar in snel tempo opvolgen, dan gaat het WhiskyOss team voor de vierde keer naar Schotland. Op zoek naar mooie nieuwe ervaringen bij distilleries waar we nog niet eerder waren.

De eerste reis bracht ons naar Elgin waarvandaan we Benromach, Glendronach en Glenglassaugh bezochten. De tweede trip verbleven we in Perth en werden Blair Athol, Edradour en Glenturret bezocht. In 2018 trokken we vervolgens naar Campbeltown om Springbank, Glengyle en Glen Scotia te bezoeken. Dit keer zal Dufftown onze uitvalsbasis zijn. 

We vliegen op een zondag naar Edinburgh waar we zullen overnachten. Maandag rijden we langs de oostkust van Schotland naar boven en zullen we een tussenstop maken bij de Glen Garioch distillery in Oldmeldrum. Op de dinsdag staan twee distillerybezoeken geboekt. We gaan dan in de ochtend naar Aberlour en gaan 's middags voor de Connoisseurs Tour bij GlenAllachie. Ook voor de woensdag ligt het programma al vast. Dan doen we in de ochtend Balvenie aan en staat om 14.00u de Dufftown Distillery Walk op het programma. 

Na deze twee drukke dagen wordt het op de donderdag weer tijd om terug naar Edinburgh te rijden. Dit zullen doen via de westkant van de Cairngorms met misschien een korte bezichtiging bij Dalwhinnie. Als er nog voldoende tijd, geld en zin is, stoppen we misschien ook nog even bij Edradour of misschien toch Deanston? Na weer een overnachting in Edinburgh vliegen we dan op de vrijdag weer terug naar Nederland met een koffer vol lekkers en weer een schat aan mooie ervaringen in onze hoofden.

 

 

Share
comments
2020  Whisky Oss