image1 image1 image1

Een collega op bezoek

Enkele weken geleden ontving ik op mijn werk een mailtje van een van de shiftleads (de ouderwetse term is ploegbazen). Er werd me gevraagd of ik kon adviseren bij een cadeau voor een collega die naar een andere ploeg zou gaan. Men wilde voor een X bedrag een leuke fles whisky geven en ja, ik sta nou eenmaal bekend als een "kenner" al zie ik mezelf meer als liefhebber. Ik haalde voor hem een unnamed Orkney van bottelaar The Ultimate. Het openen van die fles, dát zouden we samen gaan doen.

Het mooie aan deze collega is dat ik met hem al in het begin van mijn carrière zeer prettig kon werken. Recentelijk trokken we samen een groot en belangrijk project en in die periode kwam mijn whiskyhobby vaak in gesprekken voor. Hij lustte ook wel whisky en wilde er meer van weten en dat resulteerde in enkele bezoekjes aan WhiskyOss proeverijen. Hij leerde op die manier heel anders met whisky om te gaan dan hij gewend was. Hij was dan ook oprecht blij met de fles die ik voor hem gekozen had.

Inmiddels is zijn overgang naar een andere ploeg een feit en dat betekende dat we een avond konden plannen om zijn nieuwe aanwinst te openen. Een mooie kans om hem ook wat leuke flesjes uit mijn privécollectie te laten proeven. Een kleine whiskyproeverij met werkverhalen en anekdotes er omheen.

Ik had alvast wat mooie flessen klaargezet waarbij er een aantal waren waar nog net twee drammetjes uit geschonken konden worden. Het resulteerde in het openen van zijn fles. Daarnaast waren er voor hem wat mooie nieuwe smaakervaringen. Voor mij betekende het weer meer ruimte in de kast omdat er drie flessen geleegd werden. Een ouderwetse Glen Garioch 15yo, een 19yo Glen Moray van bottelaar Cadenhead's en een 33yo Glenrothes van Signatory Vintage... uit mijn geboortejaar. 

Een topavond met een zeer fijne collega die uit zijn fles nog twee samples achterliet zodat Peter en ik daar binnenkort nog eens over kunnen schrijven.

Share
comments
2020  Whisky Oss