image1 image1 image1

Whiskybase Gathering

Vorig weekend was het weer tijd voor de jaarlijkse Whiskybase Gathering. Vanuit alle hoeken van ons land, maar ook die van onze zuiderburen, kwamen liefhebbers naar de Maassilo in Rotterdam.
Twee dagen lang gezelligheid en heel veel Whisky! Na vorige jaren het festival op zaterdag te hebben bezocht, was onze keuze om het eens op de zondag te gaan bekijken. De zaterdag was helemaal uitverkocht, maar op zondag waren nog voldoende kaarten. Al vroeg uit de veren, want het festival begint al om 11:00u en we willen eerst nog een stop maken bij onze whiskyvrienden Nick en Eunice.

Nick pikt ons op in Rotterdam, om vervolgens naar hun nieuwe onderkomen te gaan. Daar worden we warm ontvangen en nemen eerst een bakje koffie met een heerlijk stukje appelkoek. Met liefde gemaakt door Eunice. Na een eerste drammetje gaan we te voet naar de metro, die dus helaas niet rijdt. Het maakt allemaal niet zoveel uit, we zijn immers in goed gezelschap en na een halfuur bus en metro, zijn we toch in de Maassilo.

Het is niet erg druk, maar gezelligheid is er vanaf het eerste moment. De eerste stop is aan de stand van Henri, hij weet ons meteen wat mooie oudjes in te schenken die onze smaakpapillen op gang moeten krijgen. Voor mij had hij een hele mooie Aultmore, gedistilleerd in 1985. Jeroen startte de middag met een Glenglassaugh uit 1983. De toon was gezet.

Uiteraard bleef het niet bij die ene dram en zijn we met z’n vieren rustig langs een aantal stands gelopen om zo te genieten van al het moois. Een voordeel van met vier personen zijn, is dat je ook nog eens even aan elkaars glas kan snuffelen en proeven. Zo kun je nog meer proeven zonder dat je hele drams met aardig wat alcohol binnen krijgt.

We doen ons best om alle stands te bezoeken, maar uiteraard zijn er veel bekenden en is er niet voldoende tijd om overal te kijken. Een bezoekje bij de WB stand evenals een praatje bij Teun kunnen we natuurlijk niet overslaan.

Dan is het tijd om even wat te eten en net als eerdere edities stond er weer een tafel vol heerlijke Marokkaanse lekkernijen waar ik het één en ander van heb kunnen proeven.

De stand van Brachadair met Patrick krijgt een langer bezoekje en ook hier krijgen we weer mooie dingen te proeven. Voor mij was het de Eirinn go brach die daar de hoofdprijs verdiend. Een hele bijzondere Ierse Malt die 16 jaar heeft gerijpt in een Bourbon barrel. Prachtig!

Een bezoekje bij Monique brengt mij iets bijzonders, een Cagebotteling van een Longrow. Deze kon mij niet echt verblijden, een wat vreemde smaak en weinig wat ik normaal verwacht bij een Longrow. Monique maakte het meteen goed met een club botteling, een 11 jaar oude Longrow. Deze was wel erg fijn.

Voor we ons weer richting Oss gaan bevinden, sluiten we het rondje af waar we begonnen, bij Henri. Nog een 26 jaar oude Glenburgie en een 17 jaar oude Bowmore zorgen voor een waardige afsluiter.De mooiste die ik in het glas had was de Glenburgie van 27 jaar, gebotteld door Cadenhead. Deze heb ik geproefd bij Teun. Misschien was het ook het moment, maar deze is wat mij betreft de winnaar van de dag.

Een fijn gezelschap en vele bekenden maken deze editie van Whiskybase gathering weer een succes! Het bezoek op zondag had zo zijn voordelen, maar het nadeel is natuurlijk dat er veel bekenden al op zaterdag het festival bezochten. Maar ach, we komen elkaar vast weer tegen!

Dank aan alle standhouders, vrijwilligers, organisatie en uiteraard onze gastheer en vrouw, Nick en Eunice.

Share
comments
2020  Whisky Oss