image1 image1 image1

BYOB Dutch single malt warriors

Al vaker gingen Jeroen en ik naar een BYOB (bring your own bottle), maar nog niet eerder bezochten we er één in Gouda. Eens moet de eerste keer zijn en daarom reisden we afgelopen zondag naar Gouda, voor de 6e editie BYOB van Dutch Single Malt Warriors.

Vanuit het Osse vertrokken Jeroen, Richard en ik per trein om op tijd ter plaatse te zijn. Na aankomst op station Gouda en een wandelingetje van zo’n 10 minuten waren we iets voor tweeën bij Wijnhandel van Welie. Na een warm welkom van Martin en wat handen te hebben geschut van andere warriors, hadden we al snel de eerste Whisky in ons glas.
Er waren helaas wat afmeldingen, maar na een uur waren er toch zo’n dertig warriors met een fles (of meerdere) in de winkel aanwezig.
Een aantal oude bekende, een aantal bekende van de sociale webpagina en natuurlijk ook wat nieuwe gezichten.

Gezelligheid is er vanaf het begin en al snel heerst er een kakofonie van gesprekken die, hoe kan het ook anders, voornamelijk over ons geliefde drankje gaan. Dat geliefde drankje was natuurlijk in overvloed aanwezig en is te veel om allemaal op te schrijven, daarom hieronder toch een aantal favorieten.
Allereerst was ik wel gecharmeerd van de eerste in mijn glas, De Buchanan’s 12.
Verder onder andere:
Aberfeldy Distillery only
Oban Distillery only
Cambeltown PBS blend
Tomintoul 1967
Famous Grouse 1987
Glenlivet 2007 homemade blend
Glenburgie SV 1995 en als afsluiter een Kilchoman single cask.

Bij al deze heerlijke drams was er uiteraard door Martin gezorgd voor de nodige hapjes. Brood, smeersels, diverse worst, nootjes, kaas en vis.
Menno bracht een prachtig gerookte zalmzijde mee. Wat was het allemaal heerlijk en buitengewoon gezellig!
Aan al het moois komt een eind, dus ook wij moesten weer huiswaarts richting Oss. Volgens traditie bracht de treinreis uiteraard weer veel gezelligheid onder het genot van nog wat kleine drammetjes.

Dank aan alle aanwezige warriors met in het bijzonder Martin voor de organisatie! Als mijn agenda het toelaat ben ik er de volgende BYOB graag weer bij en dat geldt zeker ook voor Jeroen.Share
comments
2020  Whisky Oss