image1 image1 image1

De Gensac Armagnac nader bekeken

Een paar weken geleden schreef ik over de aanschaf van mijn vakantiesouvenir uit Frankrijk, een 20yo Armagnac van Chateau de Gensac. Natuurlijk kun je hier in Nederland ook prachtige Armagnacs kopen maar de sfeer bij zo'n bezoek aan een Chateau is toch heel anders dan een schap bij een slijterij. Mensen die wel eens een whiskydistillery bezochten snappen precies wat ik bedoel. Maar goed, het flesje is uiteraard wel gekocht om ervan te genieten en dus ging ie open op de laatste avond voordat ik weer mocht gaan werken.

Gewoon zomaar ergens van genieten is er natuurlijk niet bij. Noem het een soort van hobbydeformatie maar zelfs als ik een glaasje frisdrank ingeschonken heb meen ik toch even aan het glas te moeten ruiken... Laat staan als er zo'n prachtig glaasje gedistilleerd voor mijn neus staat. En wees eerlijk, het hoeft niet altijd whisky te zijn toch? Aan de slag met het Franse druivendistillaat!

  • Neus: Geuren van versgemalen koffie en pure cacao komen direct binnen. Na wat ademen komen ook ander geuren boven. Rijpe donkere kersen, druiven, dadels en zeker ook karamel. Er lijkt zelfs ook iets van soja voorbij te komen.
  • Smaak: Kruidig van het eikenhout, ook hier weer veel koffie en cacao. Zoete tonen van karamel en donker fruit met op de achtergrond een heel licht fris tintje van menthol.
  • Afdronk: Zeer mooie, lange afdronk met ook hier weer sterke koffie en cacao.

Wat een prachtig drankje is dit. Veel diepgang en smaak! Een heel mooi flesje dat als een prima alternatief kan dienen voor een sherrybommetje op een druilerige najaarsavond.

 

Share
comments
2020  Whisky Oss