image1 image1 image1

Cadenhead Whisky Market Keulen

Na een zeer gezapig voorjaar kregen we deze week te maken met een hittegolf die heel West-Europa teisterde. Gelukkig lag de piek op de helft van de week want voor de vrijdag stond een mooi reisje gepland. Samen met Marc van Grunsven een dagje op en neer naar Keulen om daar een officiële winkel van een van mijn favoriete bottelaars te bezoeken!

Natuurlijk, Cadenhead's bottelingen zijn ook gewoon in Nederland te koop. The Old Pipe heeft een grote voorraad, Versailles eveneens en zelfs in mijn eigen stad zijn de Small Batch bottelingen te koop bij Wijnhuis Oss. En dan heb ik het alleen nog maar over de slijters in de redelijke nabijheid. Toch namen we de moeite om de rit naar de Oosterburen aan te gaan. Op zoek naar een (paar) mooie fles(sen) uit series die niet makkelijk verkrijgbaar zijn, living cask bottelingen uit de winkel, een souvenir maar zeker ook het bezoek aan die shop op zich.


Voor de kenners en zeker ook voor de leken, er zijn wereldwijd slechts 9 officiële Cadenhead shops. De vestigingen in London, Edinburgh en natuurlijk Campbeltown heb ik al af kunnen vinken. Na het bezoek aan de shop in Keulen rest me nog de winkels in Baden, Berlijn, Milaan, Odense en Wenen... 

Maar goed, Keulen dus. De Whisky Market heeft openingstijden van 11u tot 14u en van 15u tot 19u. Gezien het verwachte weer gaan we voor de ochtend en dus pik ik Marc al om 9u op in Olland. Het is een rit van een kleine twee uur naar deze grote stad net onder het Ruhrgebied. De navigatie-app brengt ons tot voor de deur maar daar kunnen we niet parkeren. Een straat verderop kan dat echter prima. Geen parkeerautomaat, geen parkeerkaart, gewoon neerzetten op de stoep. Gratis en voor niets... Dát zouden meer steden moeten doen.

We wandelen richting de Luxemburgerstrasse maar nemen onderweg nog even een kopje koffie. We moeten scherp zijn op wat er komen gaat... Nou ja, dat valt eigenlijk wel mee want we hebben allebei ons huiswerk wel gedaan. Online de winkelvoorraad vergelijken met scores op Whiskybase en zo tot een keuze komen. Daarnaast móét je ook zeker de living cask versies proberen. Misschien nog een glas erbij? All of the above please en zo ging ik huiswaarts met Batch 8 van de William Cadenhead 12yo blend (Marc en ik hadden de laatste twee flessen), een 24yo Glenallachie uit de Authentic Collection, een 0,35l flesje van de living cask rum, een 0,35l flesje van de living cask Lowland blended grain en een 0,7l fles van de Campbeltown Malt living cask. 

Ook Marc ging met een mooie nieuwe voorraad naar huis. Naast de 12yo blend nam ook hij wat flesjes van de living casks mee. Ook ging er nog een hele mooie Foursquare Rum mee naar Olland. Daarnaast had Peter ook een kleine bestelling opgegeven en zo hebben wij als Nederlands whiskyliefhebbers de Duitse economie een duwtje gegeven. Als tegenprestatie houden de Duitsers de brandstofprijzen zo ongeveer 30 cent lager dan bij ons. Ik vermoed dat dit niet het laatste bezoek aan deze winkel was...

 

Share
comments
2020  Whisky Oss