image1 image1 image1

Famouse Grouse Centenary Decanter

In oktober van het jaar 2018, waren Jeroen en ik te gast bij Whiskyvriend Erik. Het was een erg fijne zaterdagmiddag en dat hebben we ook beschreven in een leuk artikel. Bij vertrek werden we beide nog getrakteerd op een sample van een bijzondere botteling van Famous Grouse. Dit flesje kwam ik deze week weer tegen en dacht, daar moet ik eens wat van proeven.

Famous grouse is wat mij betreft een ondergewaardeerde blend. Het wordt vaak afgedaan als een goedkope blend en eventuele mix voor door de cola. Ik ben al sinds ik me verdiept heb in Whisky, best wel onder de indruk van de smaken van de standaard blend en ik heb inmiddels ook al meerdere speciale uitgave of oudere bottelingen mogen proeven. De één wat mooier dan de ander, maar eigenlijk nooit slecht. Integendeel! Er zitten echt pareltjes tussen.

Terug naar Erik Huurman, daar kregen we ook een Vintage 1990 te proeven wat bijzonder aangenaam was. Dat maakt me dan weer erg benieuwd naar het sample dat we diezelfde dag cadeau kregen. In het glas dan maar!

Famous Grouse
Highland Decanter 100 years of Famous Grouse Brand
Gebotteld op 40%
1996


Neus: Vanille, honing, gedroogd fruit rozijnen (sherry), honingmeloen, klein beetje rook en hooi.
Smaak: Appel, rozijnen, meloen, ananas, beetje rook en honing.
Afdronk: Middellang met eerst zoet (fruit) en later wat kruiden (heide) en rook.

Ook dit is weer een erg mooie blend! Vooral de geuren spreken me erg aan. Eenmaal in de mond is het een zachte Whisky, maar zeker wel interessant. De afdronk is niet heel lang maar zorgt wel voor wat pit!

Erik nogmaals dank voor deze mooie Famous Grouse!

Ons bezoek aan Erik: Een mooie middag in Almere

Share
comments
2020  Whisky Oss