image1 image1 image1

Een prachtig Kerstcadeau

MasterOfMalt

Vrolijk Kerstfeest allemaal! Iedereen zal zo ongeveer het uitgebreide kerstontbijt achter de rug hebben en wellicht al aan het bedenken zijn welke dram er straks genuttigd gaat worden. Misschien worden her en der ook nog wel cadeautjes uitgepakt rond de kerstboom. In mijn gezin deden we dat gisteravond al pakte ik afgelopen vrijdag ook al een heel mooi cadeautje uit. Een 22yo Port Dundas, gebotteld door Signatory Vintage, werd me geschonken door Master of Malt. Hoe dat kwam? Lees vooral verder...

Afgelopen jaar was niet makkelijk voor me. Ziekenhuisopname met een bloedvergiftiging en later in het jaar ook nog een burn-out. Inmiddels ben ik daarvan aan het herstellen en kan ik ook weer meer genieten van de mooie dingen in het leven. Een prachtige single grain whisky bijvoorbeeld.

Op de sociale media flitste afgelopen maand de ene naar de andere posting met de hashtag #WhiskySanta voorbij. Deze digitale Kerstman deelt, namens Master of Malt in Engeland, kerstcadeautjes uit aan whiskyliefhebbers. Ik bezocht de website dus ook maar eens en ik bestelde eerst de Dumbarton 32yo van Claxton's. Ietwat vertraagd als gevolg van een sorteerfout bij de koeriersdienst werd deze fles in goede orde bezorgd met daarbij een gratis Loch Lomond sample. Het vertrouwen was gewekt en mijn interesse nog meer.

De Dumbarton is fantastisch en dus ging ik nog eens kijken naar dit soort whisky. Ik vond al snel een nieuwe kandidaat en stelde deze gedeeltelijk beschikbaar in de Bottle Share groep op Facebook. De beschikbare shares werden snel aan de man gebracht en de fles werd besteld. Ook bij deze fles werd een sorteerfout gemaakt en via de track & Trace zag ik de fles door heel Scandinavië reizen. Ik seinde Master of Malt in dat er iets niet goed ging en zij ondernamen actie. De zending zou worden teruggeroepen. Een nieuwe bestelling werd op transport gezet en werd twee dagen later bezorgd. De samples werden afgevuld en nog in dezelfde week verzonden en afgeleverd. En ik? Ik kon gaan genieten van alweer een mooie grain mijn collectie.

DSC_2340

En toen was het vrijdag. 's Ochtends op mijn werk ontving ik een SMS van de koerier die de bezorging van de fles zou doen. Ja hoor, de originele fles zou, 10 dagen na de originele datum, alsnog bezorgd worden. De fles die teruggeroepen zou worden was dus nog steeds onderweg naar Oss. Eerlijk als ik ben, nam ik contact op met Master of Malt en vroeg hen wat te doen. Direct retour met de koerier of... 

In Engeland werd overlegd en daar werd besloten dat ik de originele bestelling mocht houden. Een cadeautje van #WhiskySanta. Het voelt als een mooi extraatje om te vieren dat ik weer op de weg terug ben. Een nieuw begin, is dat niet hetgeen waar Kerst ooit om begon?

Share
comments
2019  Whisky Oss