image1 image1 image1

De najaarsreleases van Claxton's in samplevorm

Untitled

Een paar weken geleden werd op Twitter gevraagd naar geïnteresseerden voor deelname aan een zogenaamde Tweettasting. Zo'n avond waarbij meerdere mensen tegelijk een aantal whisky's proeven en hun bevindingen delen op het sociale medium. Uiteraard was ik wel geïnteresseerd en niet in de minste plaats omdat het een tasting betreft van vijf van de najaarsreleases van Claxton's. Ik mag wel zeggen dat er wat pareltjes bij zitten hoor!

Nu wil het geval dat de tweettasting op woensdag 14 november plaatsvindt en dat ik dan met Peter nog in Schotland ben. Gelukkig heb ik er wat op gevonden en kan ik mijn bevindingen gewoon op de gevraagde tijd gaan delen met de wereld. Wil jij meelezen? Kijk dan woensdagavond vanaf 20.00u mee op Twitter onder #Claxtonswhisky. 

Untitled 

De whisky's die de revue zullen passeren zijn de volgenden:

  • Teaninich 19yo, Bourbon Hogshead 53%, gedistilleerd in 1999
  • Springbank 22yo, Bourbon Hogshead 55%, gedistilleerd in 1996
  • Bruichladdich 16yo, Sherry Puncheon 61,2%, gedistilleerd in 2002
  • Dumbarton 32yo, Bourbon Barrel 57,1%, gedistilleerd in 1986
  • Ledaig 10yo, Refill Hogshead 54,3%, gedistilleerd in 2008

Niet verkeerd toch? In een latere blog zal ik vier van deze whisky's hier nog eens bespreken. Eén van de vijf komt, als het goed is, binnenkort in mijn eigen collectie te staan en zal ik dan uitgebreid gaan bespreken. Dat houden jullie van met tegoed.

Ik dank Steve Rush (@TheWhiskyWire) en Adrian en Hugo, onze vrienden bij Claxton's, voor deze mogelijkheid deze mooie whisky's te proeven. 

Share
comments
2020  Whisky Oss