image1 image1 image1

Bunnahabhain 1990

Op de bekende social media pagina’s worden dagelijks vragen gesteld, geruild of verkocht. Meestal gaat het dan om flessen whisky of samples. Maar zo nu en dan staat er ook wel eens een andere vraag of oproep. Zo’n oproep zag ik een tijd geleden van Thijs.

Thijs is of was in het bezit van een mooie fles Glengarioch 1986. Deze speciale fles is uitgebracht met een luxe verpakking voorzien van linnen. Bij Thijs heeft deze verpakking helaas schade opgelopen en daarom was hij op zoek naar zo’n zelfde exemplaar. Deze oproep zag ik en dacht aan de Glengarioch waarvan ik de laatste dram, kort daarvoor heb genuttigd. Ik wist zeker dat ik de verpakking nog in de kast had dus reageerde ik op zijn oproep.
Ik schreef hem dat hij de doos mocht hebben in ruil voor een mooi sample. Dit vond Thijs een goed plan en zo was ik een aantal dagen later in het bezit van maar liefst twee mooie samples. Een 30 jaar oude Glenfiddich die ik inmiddels al heb genuttigd en een Bunnahabhain 21 Jubilee Malt waarvan ik hier onder min bevindingen ga beschrijven.
Ik heb verder geen informatie over deze Whisky maar ik denk dat het hier gaat om een botteling van ‘The Whisky Barrel’.


Neus: Stevig, Zwavelachtig, gedroogd fruit en hout. Hooi, peper en sinaasappelschil.
Smaak: Ook in de mond is hij stevig. Ik denk dan ook dat het een behoorlijk percentage alcohol bevat. Weer veel gedroogd fruit, marmelade, maar ook kruiden en peper
Afdronk: Lang met weer een beetje zwavel, hout en rozijnen.


Ik vind het zowel een mooie Whisky als een mooie ruil!


Foto: Amanda Reid

Share
comments
2019  Whisky Oss