image1 image1 image1

Campbeltown Countdown

Untitled

Tja, wanneer begin je af te tellen voor iets leuks? Eigenlijk begon dat voor ons al vóórdat we onze reis echt geboekt hadden. We wisten ongeveer wanneer we wilden gaan en we wisten zeker welke distillery's we wilden gaan bezoeken. De voorpret leeft dus al een tijdje en nu is het nog slechts een ruime maand voordat het EasyJet vliegtuig ons naar Glasgow zal brengen. Het echte aftellen is begonnen!

De vluchten zijn geboekt, de huurauto is gereserveerd en de overnachtingen zijn vastgelegd. Ook het dagprogramma is al besproken. Wat kijken we ernaar uit om op 1 dag Springbank, Glengyle en het Warehouse van Cadenhead's te bezoeken! De volgende dag hebben we dan nog eens de tijd om rustig bij Glen Scotia te gaan kijken én eventueel nog wat "souvenirs" aan te schaffen. Het eerste souvenir staat in ieder geval alvast te wachten.

Untitled 

Onlangs zijn we allebei lid geworden van de Cadenhead's Club. Dat betekent dat we de Cadenhead Warehouse Tour gaan doen. Proeven vanuit diverse vaten die er nog liggen te wachten botteling en er zo alvast achter komen welke juweeltjes er nog aan zitten te komen. Hoe mooi is dat?

Een ander voordeel van deze club is dat je eerder op de hoogte bent van de nieuwste bottelingen én exclusief de mogelijkheid krijgt af en toe een club-botteling aan te schaffen. En dan kom ik terug bij het eerste souvenir dat al staat te wachten. Afgelopen week werd de eerste club-botteling nieuwe stijl aangekondigd in de mail. Een paar dagen laten een nieuwe mail met de link waar ik kon inschrijven. Een uur later was de fles uitverkocht en ik ben één van de gelukkigen...

Een 25yo Glen Grant die de laatste drie jaar is gerijpt in een fresh Sherry Hogshead, dat moet toch wat moois zijn. De whisky wordt komende week gebotteld en mijn fles gaat in de koffer mee terug naar Oss. Samen met ongetwijfeld enkele andere prachtige bottelingen uit Campbeltown. Of het nou Springbank, Hazelburn, Longmorn, Kilkerran, Glen Scotia is of wellicht meer Cadenhead's flessen... De koffer zal zwaarder zijn dan op de heenreis.

Share
comments
2020  Whisky Oss