image1 image1 image1

Een fles voor een ander

Untitled

Nee, nog geen smaaknotities deze keer maar gewoon weer eens een leuk verhaal in mijn whiskybeleving. Vanwege de aanstaande tweede SMWG botteling was ik om organisatorische redenen weer eens bij The Old Pipe in St. Oedenrode. Uiteraard moet ik dan ook altijd even de mogelijkheden op de vele schappen bekijken. De keuze bleek weer eens zo groot dat er tóch weer een fles mee naar Oss ging. Maar niet voor mezelf deze keer.

Richard Timmers is een groot liefhebber van Springbank en de aanverwante whisky's Longrow en Hazelburn. De avond voordat ik naar The Old Pipe zou rijden was ik bij hem en hij vertelde me dat ik best even voor hem mocht kijken naar de Longrow Tokaji Wood. De prijs daarvan bleek echter wat aan de hoge kant en dus ging die fles voorbij...

Toen ik echter de schappen afspeurde naar iets moois, eventueel voor mezelf, kwam ik een fles tegen die mijn interesse wekte en wellicht ook voor Richard interessant kon zijn. Een 15yo Springbank, gebotteld door Berry Bro's en Rudd in 2009 in de Berry's own selection serie, en nog voor een schappelijke prijs ook. Ik kocht de fles en belde Richard. Misschien was het wel wat voor hem? En zo niet, dan was dit weer een welkome aanvulling op mijn collectie.

Untitled

Richard hoorde mijn verhaal aan en was direct enthousiast. Hij kende de botteling niet en wilde hem graag toevoegen aan zijn Springbank collectie. Uiteraard was dat prima maar alleen als ik er een sample van mocht hebben. Ik wilde immers wel even zeker weten wat ik nu eigenlijk gekocht én weer verkocht had. Zo gezegd, zo gedaan. Ik reed van St. Oedenrode naar Oss en bracht Richard zijn nieuwe aanwinst. Een sampletje ervan staat nu in mijn kast en gaat binnenkort zeker in mijn glas.

Ook dit was een leuke manier om de hobby te beleven.  

Share
comments
2020  Whisky Oss