image1 image1 image1

Genieten zonder focus

Untitled

Helaas, zoals jullie hebben kunnen lezen, is het voor mij op dit moment lastig om mooie notities te schrijven over het gouden gerstedistillaat. Mijn hoofd staat er niet naar om eens echt voor een goed glas te gaan zitten om de diverse aroma's en smaken te ontleden. Een van de bijkomstigheden van wat men een burn-out noemt. Ervaringsdeskundigen weten waarschijnlijk precies wat ik bedoel. Dat betekent echter niet dat ik niet meer kan genieten van een lekker drankje.

Zo geniet ik de laatste tijd van samples die ik de afgelopen periode van anderen heb mogen ontvangen. Een voorraad waar ik normaal gesproken eigenlijk niet doorheen kwam, is nu bijna op. Zelf ben ik ook aan het versampelen geslagen. Dat geeft me alvast weer wat ruimte in de kast voordat Peter en ik weer naar Schotland gaan.

Untitled 

Lege plekken in de kast geven me echter ook wel weer de neiging om ze op te vullen met nieuwe flessen. Zo kwam het dat ik laatst ineens twee nieuwe flessen toevoegde aan mijn collectie. Eigenlijk waren het allebei al oude flessen als je bedenkt dat ze al in 2011 gevuld werden. In beide gevallen betrof het een fles uit de Exclusive Malts serie van The Creative Whisky Company. Een 18yo Glen Garioch en een 16yo Glen Elgin... Twee prachtige flessen met whisky's met beiden een score die wat mij betreft tegen de 90 punten ligt.

Een score, gewoon gebaseerd op smaak en beleving en niet bepaald op basis van "Neus, Smaak, Afdronk en Balans". Zolang ik me daar niet voldoende op kan concentreren gaan jullie dát soort blogs van mijn hand niet lezen. Dat hou je van me tegoed.

Voorlopig maar eens beperken tot het gewoon genieten.

Share
comments
2019  Whisky Oss