image1 image1 image1

Arran Private Cask The Old Pipe

Untitled

Onderweg van Oss naar de Eindhovense vestiging van IKEA stopte ik eerder deze week even bij The Old Pipe in St. Oedenrode. Johan en ik zijn weer bezig met een nieuwe SMWG botteling en daar moesten we het even over hebben. Natuurlijk ook meteen even een snelle blik langs mijn favoriete schappen. Je weet immers nooit of er nog wat blijft plakken. DE voorgenomen trip naar Schotland zorgt er echter voor dat ik dit keer niets koop. Tóch ga ik niet met lege handen naar huis. Johan geeft me een ruim sample mee van een speciale botteling. Een 11yo Arran die speciaal voor The Old Pipe gebotteld is.

Weten jullie het nog? Onlangs werd de door Nederlandse slijters geselecteerde Arran Caramba gepresenteerd. Ook Ilse, de partner van Johan, behoorde tot de groep die de selectie mocht maken. Zij had echter een dubbele agenda. Ze ging namelijk ook voor een Private Cask Arran voor The Old Pipe, een botteling ter ere van het 40 jarig bestaan van Drankenhandel Van Boxmeer / The Old Pipe. Na de proefronde voor de Caramba selectie vroeg Ilse om dit specifieke vat voor de eigen botteling.

Untitled 

De whisky werd gedistilleerd in juli 2006. Rijping vond plaats in een Sherry Hogshead met vatnummer 2006/800460. Zonder bijkleuren of koude filtering werd het vat in maart van dit jaar op vatsterkte 51,9% gebotteld en dat leverde 287 flessen op. Peter en ik gingen samen eens goed voor dit sample zitten.

Notities van Peter

  • Neus: Ziltige geur, drop, sinaasappel en caramel
  • Smaak: Zachte smaak, laurier, licht gezoute drop en citrusvruchten
  • Afdronk: Medium lengte met een zeer mooi zoetje dat overblijft.

Een zeer prettige Arran. 

Notities van Jeroen

  • Neus: Laurier, met zoete tonen van caramel en roomboter. Tevens een vleugje citrus
  • Smaak: Romig met een lichte prikkel op de tong. Caramel en citrus met een randje laurierdrop
  • Afdronk: Mooie lengte met zoete tonen van voornamelijk caramel.

 Een Arran met een mooie balans. 

Johan, dank je voor dit mooie sample! Een whisky die zijn prijs (€64,95) naar ons idee zeker waard is.

 

 

Share
comments
2019  Whisky Oss