image1 image1 image1

Setje Signatory Samples

Untitled

Sinds ik besloot mijn Signatory Vintage Glenrothes 1972 te verdelen, ben ik lid geworden van een bottle share groep op Facebook. In deze groep worden diverse samples en samplesets aangeboden aan de leden van de groep. Een manier om heel veel verschillende dingen te proeven zonder echt heel veel flessen te hoeven kopen. Eerlijk gezegd is het normaal niet mijn ding maar toch. De verkoop van mijn samples ging goed en nu kocht ik zelf ook maar eens een setje. Toevallig ook nog van dezelfde bottelaar.

Beheerder Norbert Tebarts postte op zijn groep een setje Signatory Vintage samples met een paar zeer mooie distillery's, respectabele leeftijden én een zeer nette setprijs. Voor mij als liefhebber van onafhankelijke bottelaars, en zeker ook Signatory Vintage, werd het dan ook onmogelijk er deze keer niet op in te gaan. Zeg nou zelf:

  • Mannochmore 2007-2018, 10yo
  • Royal Brackla 2006-2017, 11yo
  • Linkwood 1995-2011, 16yo
  • Glenburgie 1995-2016, 20yo
  • Tormore 1995-2016, 20yo

Signatoryset 

Het setje bestaat uit whisky's uit de Vintage Collection, een over het algemeen zeer betaalbare serie waarin de whisky's gebotteld zijn op 43%. Mogelijk en zeer waarschijnlijk is bij deze bottelingen wel gebruik gemaakt van koude filtering. De kleur is echter wel natuurlijk. Het percentage en de koude filtering zijn voor mij tegenwoordig aak redenen om flessen te laten staan. Ik heb daarom heel bewust juist dit setje aangeschaft. Weer eens terug naar een soort van basis.

Norbert, dank voor het aanbieden van de samples en de snelle service! Ik ga ervan genieten.

Share
comments
2019  Whisky Oss