image1 image1 image1

Heb je nog wat moois staan voor een tientje of vijf?

Wie mij en mijn whiskycollectie een beetje kent weet dat ik niet heel veel officiële bottelingen heb staan. Meestal ga ik voor de onafhankelijk gebottelde flessen, kleine oplages en als het kan op vatsterkte. Als zo'n fles dan ook nog eens aan een nette verkoopprijs in het schap staat dan is de kans aanwezig dat hij mee naar huis gaat. Welnu, deze fles is dan wel een officiële botteling maar voor de rest voldoet deze prima aan mijn "eisen". 

De eerste kennismaking met deze botteling is alweer een tijdje geleden. Het was één van de vele whisky's die Peter en ik proefden tijdens de Whiskybase Gathering 2017. Het was toen echter al niet één van de velen... Werner Bos (Van Wees) schonk ons een klein drammetje in en vertelde er enthousiast bij dat we deze zéker even moesten proeven. De whisky maakte absoluut een hele mooie indruk maar het kwam er gewoon niet meer van deze aan te schaffen.

Untitled

Nu moest ik toevallig weer eens naar The Old Pipe vanwege de voorbereidingen op een tweede SMWG botteling. Ik maakte een afspraak met Johan van Boxmeer en vroeg hem terloops of hij nog iets leuks had staan in de prijsklasse tot €50,00. "Daar komen we vast wel uit" was het cryptische antwoord. Toen ik de welbekende whiskyafdeling betrad stonden er zomaar enkele verschillende whisky's in de voorgestelde prijsklasse te "wachten". Volgens Johan niet speciaal op mij maar vooral omdat klanten regelmatig op zoek zijn in juist deze prijsklasse. Ik geloof hem op zijn woord.

Deze Deanston stond er tot mijn verbazing dus ook bij. Ik dacht immers dat deze al lang niet meer verkrijgbaar was. Een sampleflesje ernaast gaf vervolgens de doorslag. Even ruiken, een klein beetje proeven en ja, de herinnering naar Whiskybase Gathering 2017 was daar. Het voornemen iets te kopen was er al, nu werd ook duidelijk wat dat ging worden. Na de besprekingen over de SMWG botteling reken ik af en vertrek weer richting Oss. Een mooie aanvulling op de collectie rijker.

Deze fles gaat binnenkort open en dan zal ik uiteraard ook de smaaknotities nog met jullie delen.

 

Share
comments
2020  Whisky Oss