image1 image1 image1

Op een lager pitje

Untitled

Helaas lezers, ik moet jullie melden dat het de komende tijd wat rustiger zal zijn aan het WhiskyOss. Dat terwijl er nog een paar leuke nieuwe aankopen wachten op hun beoordeling, maar hé, gezondheid is tóch een stuk belangrijker niet dan?

De mensen die mijn persoonlijke Facebook pagina hebben gelezen, hebben kunnen zien dat ik afgelopen week door een nogal heftige episode ben gegaan. Iets wat begon als "Ik denk dat ik een blaasontsteking krijg" ontwikkelde zich binnen twaalf uur tot een situatie waarbij ik met de ambulance moest worden opgehaald van mijn werk. De ambulanceverpleger gaf aan de  Spoedeisende Hulp door dat er een patiënt onderweg was met verschijnselen van een sepsis:

  • Hoge koorts (41C)
  • Hoge hartslag (155+)
  • Koude rillingen
  • Lage bloeddruk (langdurig 84/53)

De analyse van het ambulancepersoneel was juist. Mijn bloed bleek vergiftigd en de oorzaak bleek inderdaad een blaasontsteking te zijn. Na 3 dagen ziekenhuis ben ik gelukkig weer thuis en mag ik nog 11 dagen antibiotica slikken om de restanten van de ontsteking aan te pakken. Het lichaam voelt nu echter alsof ik er de marathon van Rotterdam én Amsterdam direct na elkaar mee gelopen heb. In werkelijkheid is er inwendig een vurige strijd gevoerd tegen de binnengedrongen micro-organismen.

Untitled 

Een borreltje om bij te komen van de schrik? Nee dank je, ik moet er voorlopig echt even niet aan denken. Ik hou het voorlopig even bij ranja on the rocks én zwaar verdund met water. De kleur zal ook vast en zeker niet natuurlijk zijn. Misschien dat ik me in de loop van volgende week wel weer wat beter voel en dan een keer een glaasje kan inschenken. Al is het maar omdat ik heel graag het nieuwe Túath glas wil testen dat ik mocht ontvangen van The Tastingcompany. Maar goed, dat is voor later zorg.

Afgelopen week heeft voor mij wel weer duidelijk gemaakt dat wij mensen toch maar kwetsbaar zijn. Het heeft me ook geleerd dat wanneer ik iemand tegenkom met "mijn" symptomen, dat ik dan direct een ambulance laat komen. Zo'n gevalletje bloedvergiftiging kan zomaar een dodelijke afloop hebben...

1sepsis 

 

Share
comments
2020  Whisky Oss