image1 image1 image1

Mini BYOB.

Het was al best weer een tijd geleden dat ik met meerdere vrienden samen een Whisky avond heb gehad. Afgelopen vrijdag was er dan eindelijk weer één. Jeroen had een maand geleden al een groepje uitgenodigd om deze avond bij hem thuis te komen genieten van ons zo geliefde drankje. Een mini bring your own bottle in huize van Gaalen.


Vrijdag de 13e is voor ons geen reden om thuis te blijven en om ongeveer 21u zijn alle liefhebbers heelhuids aangekomen. Deze avond deel ik wat Whisky’s met Ralph Heijnen, Richard Timmers, Misha Verhoeven en uiteraard gastheer Jeroen. Een totaal van 13 Whisky’s en een Rum staan op tafel.

We beginnen met een Guillon, een Franse Single Malt Whisky die verdacht veel weg heeft van een Rogge Whisky. Wellicht is het dat ook, want in Frankrijk is een andere regelgeving dan dat we gewend zijn.
Ook Ralph had een Franse Whisky bij zich. Ook een Single Malt, maar deze heeft dan ook wel de smaak van een gerstendistillaat. Wel is het dan weer bijzonder dat er op het etiket staat dat het ‘Scotch Whisky’ is. Waarschijnlijk refereert dat naar de manier van produceren en dat is dus schijnbaar ook toegestaan in Frankrijk.

Het is erg gezellig en uiteraard wordt er bijna de hele avond gesproken over Whisky. Er is wel even een uitzondering, want Misha heeft een Rum meegebracht. Een Foursquare van 11 jaar oud, gebotteld op 59%. Erg lekker!!
Een aantal prachtige Whisky’s komen er nog in het glas:
Auchentoshan 10, Aberdeen Distillers.
Macallan Edition No 3 2017,
Blair Athol 13 Adelphi
Linkwood 26 Adelphi
Linkwood 26 Cadenhead
Glen Ord 14 Creative Whisky Company.

Bij al deze fantastische Whisky’s was er ook nog eens van alles te eten. Een Spaanse tortilla, verschillende kazen en fuet, een heerlijke Spaanse droge worst die ook nog eens in de tortilla zat!!
Het was een erg gezellige avond. Wat mij betreft gaan we dit over niet al te lange tijd nog eens over doen.
Iedereen bedankt voor de Whisky en gezelligheid en in het bijzonder de gastheer Jeroen!

Share
comments
2020  Whisky Oss