image1 image1 image1

BEEK Spirits gelanceerd

Untitled

Gisteren was het zover. De dag waar Jan Beek zolang naartoe geleefd had was aangebroken. Zijn visie op de wereld van de gedistilleerde dranken werd officieel gelanceerd onder zijn eigen merk BEEK Spirits. Plaats van handeling, De Vereeniging in Utrecht. WhiskyOss was er natuurlijk bij.

Op een maandagmiddag naar hartje centrum in Utrecht, waar dan ook nog eens behoorlijk aan de infrastructuur gewerkt wordt. Ik vertrek dus maar op tijd van huis om zo rond 15.00u inderdaad aanwezig te zijn. Als ik binnen kom is de zaal al gevuld met diverse gerenommeerde slijters, distillers en natuurlijk de naasten van Jan. De flessen staan met trots uitgestald, klaar om geproefd te worden.

Rond de klok van half vier neemt Jan het woord. Uiteraard moeten er de nodige mensen bedankt worden. Mensen die ervoor gezorgd hebben dat Jan zijn droom kon waarmaken. Patrick van Zuidam vanwege het beschikbaar stellen van kennis en apparatuur, de firma Van Wees die zorg gaat dragen voor de distributie van de producten, de Nederlandse distillers die hun whisky beschikbaar stelden voor de Dutch Premium Blend maar uiteraard ook de mensen in de directe omgeving van Jan. Vriendin Mara die zich bezighoudt met de styling, dochter Nikki die de sociale media bestiert en ook de zus en de broers van Jan tonen zich ware ambassadeurs. De naam Beek, dragen zij immers al jaren met zich mee.

Untitled 

Vervolgens worden ook de aanwezig slijters even genoemd aangezien zij de producten aan de man mogen gaan brengen. Ook de "schrijvende pers" wordt niet vergeten door Jan. Was het afgelopen zaterdag de Telegraaf was waarin in de weekendbijlage een artikel over BEEK Spirits stond, WhiskyOss was de eerste die over het merk schreef en ook dat werd nog even aangestipt. Erg leuk natuurlijk.

Dan is het tijd om iets van de nieuwe lijn te proeven. Daarvoor heft Jan een bijzondere botteling opengetrokken. De Dutch Premium Blend, een whisky waarin een Schotse grainwhisky is gebruikt als basis en waar maltwhisky van zes Nederlandse distillers er samen een geheel van maakten. Millstone, Den Hool, Frysk Hynder, De IJsvogel, Texelse whisky en Eastmoor, allen reageerden enthousiast op het idee van Jan om de allereerste Nederlandse blend op de markt te brengen.

Untitled 

Ik was met de auto en dus niet in de gelegenheid om me verder te verdiepen in de diverse drunken van het standaardassortiment van BEEK Spirits maar gelukkig was er gezorgd voor een mooi proefpakketje met samples van de complete lijn. Binnenkort zal ik daar eens rustig voor gaan zitten. Voor nu rest me niets anders dan Jan Beek ontzettend veel success te wensen met dit prachtige nieuwe avontuur!

Wil je alvast meer weten over producten van BEEK Spirits? Kijk dan zeker even op de website.

Share
comments
2019  Whisky Oss