image1 image1 image1

De Winkel Whiskyplank

Whiskyplank

Inmiddels is het alweer ruim 3 jaar geleden dat ik eigenaar Roel Jordaans interviewde. De Winkel borrel en eetbar opende toen haar deuren en het feit dat Roel ook wat mooie whisky's wilde presenteren, maakte het voor ons interessant om hier aandacht aan te geven. Inmiddels is De Winkel een stabiele horecazaak in de Osse Peperstraat en werd het tijd om het whiskyverhaal een vervolg te geven.

Ik werd gevraagd het personeel wat te vertellen over de achtergronden van whisky's. Wat is er allemaal op de markt en vooral, wát schenk je aan welke klant? Aan de hand van hun "menukaart" maakte ik een presentatie waarin de kenmerken van de vijf verschillende singlemalts aan bod kwamen. Zo ging ik op een dinsdagavond, waarop de zaak normaal gesloten is, op pad met de laptop. 

Untitled 

Roel heeft een gevarieerd personeelsbestand met jonge en vooral enthousiaste mensen. Lang niet iedereen heeft ervaring met whisky, sommigen hebben er zelfs een lichte hekel aan maar, ze staan wel allemaal open voor het verhaal. Terwijl ik mijn apparatuur aan het klaarzetten was, werden pennen en schrijfblokken klaargelegd en kwamen de eerste voorzichtige vragen al naar boven. De toon is gezet, het belooft een leuke avond te worden.

De Winkel Whiskyplank bestaat uit de Glengoyne 10yo, Bunnahabhain 12yo, Glenfarclas 15yo, Aberlour A'Bunadh en Ardbeg 10yo. Een gevarieerd assortiment dat voor de verschillende klanten mooie mogelijkheden biedt. Van beginner tot gevorderde whiskydrinker, turf of juist zware sherry, er is voor elk wat wils. Ook als je gewoon een whisky cola wil drinken trouwens maar daarvoor staat er een ander flesje klaar. 

Het werd een gezellige avond met een leergierig publiek. Zij zijn alleen maar enthousiaster geworden nu ze weten wat voor mooie drankjes ze eigenlijk op de plank hebben staan. 

Whiskyplank 

 

Share
comments
2019  Whisky Oss