image1 image1 image1

Bestelling om naar uit te kijken

AdelphiWQ

De Winterspelen zijn voorbij en zijn, vanuit Nederlands oogpunt, succesvol verlopen. Om dat te vieren heeft Koning Winter ons nog even wat natuurijs gegeven. Helaas ging dat in Schotland ook nog gepaard met een winterse horrorstorm. Ergens tussenin kwam er een mooie aankondiging binnen met eveneens een winters karakter. Adelphi komt met een nieuwe Fusion botteling genaamd Winter Queen. Ik heb er een flesje van besteld...

Zomaar, zonder te proeven een fles bestellen die nog niet op markt verscheen? Nog niet eerder gedaan? Jawel hoor, als mede eigenaar van twee vaten bij de CasQueteers is het maar afwachten wat daar uit voort zal komen. Dat proef ik ergens in de komende jaren wel. In dit geval gaat het tóch om iets anders. Een zeer speciale, gelimiteerde botteling met een mooie naam... Normaal gesproken ga ik er niet in mee maar nu voelde ik me echt aangetrokken.

Allereerst de bottelaar. Ik dronk al eerder bottelingen van Adelphi en sinds afgelopen jaar staan er twee flessen in mijn collectie. Die ervaringen zijn zeer positief en dat geeft al veel vertrouwen. Dan is er ook nog de samenstelling. Het bijzondere aan deze fles is namelijk dat deze "gewoon" bekendgemaakt is. Een deel van een Sherrybutt gerijpte Glenrothes gemengd met een Longmorn gerijpt in een first fill Bourbon barrel én maar liefst twee Millstone whisky's die op sherryhout mochten rijpen. 

Een Schots Nederlandse blended malt of, zoals Adelphi het noemt, een fusion, van niet de minste makelij. Als liefhebber van Millstone en zeker ook Longmorn kijk ik dan ook uit naar deze fles. Ook de vaten Glenrothes die door Adelphi zijn uitgebracht hebben al bewezen van hele mooie kwaliteit te zijn.

De winter lijkt nu op zijn eind maar de Winter Queen komt eraan! Uiteraard lezen jullie dan ook mijn bevindingen.

Share
comments
2019  Whisky Oss