image1 image1 image1

Nieuwe Claxton's bottelingen in samplevorm

Untitled

Eerder deze week voelde het een beetje als een zeer vroege Kerst. Ik ontving een prachtig pakketje vanuit het Verenigd Koninkrijk. De inhoud? De nieuwe bottelingen van bottelaar Claxton's in samplevorm. Huiswerk voor de komende weken dus!

In het afgelopen jaar hebben we al diverse bottelingen van Claxton's de revue laten passeren. Er was zelfs een speciale botteling voor Facebookgroep SMWG en er lopen voorzichtig onderhandelingen voor een tweede groepsbotteling. Het mag dan ook duidelijk zijn dat we een goede band hebben met de bottelaar.

Tijdens de Whiskybase Gathering sprak ik Adrian Hoose persoonlijk en toen werd min of meer afgesproken dat we wellicht wat konden betekenen in de publiciteit voor nieuwe bottelingen. Adrian pikte dit dus op en stuurde me vorige week de vraag om mijn adresgegevens zodat hij samples kon versturen. Afgelopen maandag was het dus zover en ontving ik dit mooie pakket.

Untitled 

Samples van de nieuwste serie bottelingen die op de markt verschijnen of net verschenen zijn. In de komende periode komen ze in deze volgorde aan bod:

  • English whisky Company, 6yo Rum Cask
  • Een distillery op Orkney, 10yo Hogshead
  • Glen Moray, 10yo First Fill Barrel
  • Macduff, 14yo Sherry Butt
  • Glen Keith, 22yo Refill Hogshead
  • Glen Keith, 23yo Bourbon Barrel
  • Auchentoshan, 26yo Sherry Hogshead

Een prachtig rijtje met een mooie variatie aan distilleries en vattypen. De beide Glen Keith whisky's komen waarschijnlijk samen in een review te staan. Wat lijkt me dát een mooie vergelijking!

Untitled 

We danken Adrian Hoose en Claxton's Spirits voor deze prachtige sampleset en we hopen dat jullie met plezier onze reviews zullen lezen.

Share
comments
2020  Whisky Oss