image1 image1 image1

Beek Spirits, kwaliteit staat voorop

1beek

Jan Beek is een zeer bekende naam in de wereld van de sterke drank. Wij leerden Jan en zijn passie voor diverse spirits kennen toen we voor het eerst een bezoek brachten aan het Potstill Festival in Amersfoort. Toen hij een half jaar geleden bekend maakte te stoppen bij Van Wees Holland, vroeg ik hem wat hij dán zou gaan doen. Hij vertelde me met iets nieuws bezig te zijn en dat, als de tijd rijp was, hij er meer over zou vertellen. De tijd is nu rijp, rijp voor de start van Beek Spirits.

Peter en ik hebben er meerdere keren over gesproken. Ik vroeg me af of Jan een boek zou gaan schrijven terwijl Peter dacht aan een dienstverband bij Zuidam. Deze week kwam de aap uit de mouw. Jan is bezig met de lancering van zijn eigen merk. Beek Spirits, producent en bottelaar van diverse spirits waarbij kwaliteit voorop staat.

Ik las het nieuws in een post op Facebook en via de Messenger functie nam ik direct contact op met Jan. Enerzijds om hem namens WhiskyOss uiteraard heel veel succes te wensen, anderzijds om te informeren naar wat nou eigenlijk de bedoelingen zijn.  Het tikken van berichten over en weer maakte snel plaats voor een telefoongesprek en een half uur later is mij alvast iets heel duidelijk geworden. Jan gaat écht voor kwaliteit.

Door de jaren heen heeft Jan een enorm netwerk aan connecties opgebouwd. De kracht van een groot netwerk én een grote gunfactor zorgen er nu voor dat deze carrière stap gemaakt kan worden. In de eerste serie bottelingen zal dat netwerk dan ook zeker zichtbaar aanwezig zijn. Hierbij moeten we overigens niet direct denken aan whisky. Aangezien er al zoveel verschillende bottelaars van deze spirit zijn, gaat Jan zich juist toeleggen op andere mooie dranken.

1Beek3
De lege flessen staan te wachten op hun vulling. 

Dat gaat hij overigens niet alleen doen met het uitbrengen van elders gemaakte spirits. Hij gaat ook zelf dranken produceren en daarvoor is Jan een samenwerking aangegaan met Zuidam Distillers BV. Jan zal hier onder andere zijn eigen Gin, Korenwijn en Genever gaan produceren volgens eigen receptuur. De samenwerking tussen Patrick van Zuidam en Jan Beek is vanuit de kwaliteitseisen van beiden een zeer logische. Wat niet goed genoeg is gaat gewoon niet in de fles en zo hoort het ook.

De distributie van de complete Beek Spirits lijn zal gaan geschieden via een ander bekende in het netwerk. Uiteraard heeft Jan zijn oude werkgever Van Wees bereid gevonden deze taak op zich te nemen. Zij zullen ervoor gaan zorgen dat de dranken bij de betere slijters in de schappen gezet gaan worden.

1beek2 

Eind maart zal de lancering van de eerste serie flessen plaats gaan vinden. Wij zijn alvast zeer benieuwd naar de producten die Beek Spirits op de schappen van de slijterij zal zetten en we wensen Jan in ieder geval zeer veel succes toe met deze nieuwe en zeer mooie uitdaging.

Share
comments
2019  Whisky Oss