image1 image1 image1

Een avond Springbank bij The Old Pipe

Untitled

The Old Pipe in St. Oedenrode, een donkere maandagavond in januari. Een prachtige locatie en een verrassend mooie avond voor een whiskyproeverij. Zeker als het een fantastische selectie aan Springbank whisky's betreft.

Via Facebook werd ik door Ilse Smits, de partner van Johan van Boxmeer, uitgenodigd voor dit mooie event. De aangekondigde line up wekte direct mijn interesse en na kort overleg met Peter werden twee toegangsbewijzen besteld en betaald. Voor ons beiden is het sowieso nooit een straf om naar de slijterij van Johan en zijn familie te reizen, laat staan als het een mooie proeverij betreft. Ik pik Peter om 19.00u op en met een notitieblok en een aantal lege sampleflesjes op zak rijden we naar de plaats van handeling. 

Untitled

Na een korte wachttijd in de winkel verplaatsen de deelnemers zich naar de prachtige proefruimte in de kelder van het pand. De reeds ingeschonken whisky's wachten rustig op hun beurt en wij wachten rustig op het verhaal. Na een korte introductie door Jan Smit, accountmanager bij importeur Fourcroy Nederland, neemt David Allen, salesmanager bij Springbank, het woord. Met leuke anekdotes neemt hij ons mee door de prachtige line up.

  1. Hazelburn 8yo First Edition Casks End
  2. Springbank 17yo Sherrywood
  3. Springbank 20yo Single Cask for the Dutch Springbank Lovers
  4. Springbank 21yo Single Cask for Fourcroy Nederland
  5. Springbank 21yo Core Range
  6. Springbank 25yo 2015 botteling
  7. Longrow 10yo 1991

Untitled 

Een indrukwekkend rijtje waar bij ons met name de beide Single Cask bottelingen als favoriet naar boven komen. Over het geheel genomen valt een bijzonder kenmerk ons op. Elke dram heeft een typisch vleugje mint / menthol in de neus. Iets waar je extra op gaat letten wanneer je een "horizontale" proeverij bijwoont. Ik heb de samples nog en zal later nog eens gaan proberen of ik ditzelfde smaakbeeld terug ga vinden. Ik verlaat de winkel met een goed gevoel, een tas vol met aantekeningen en samples en de fles waarvan ik eind vorig jaar al wist dat die zou komen. Daarover later zeker meer. 

Johan (en familie) dank voor het organiseren van deze mooie proeverij en het beschikbaar stellen van een aantal zeer bijzondere flessen. Flessen die zelfs presentator David nog niet eerder geproefd had. 

Share
comments
2019  Whisky Oss