image1 image1 image1

Een fijne Kerstborrel

Het jaar zit er weer bijna op en zoals bij vele bedrijven hoort daar een kerstviering bij. Ook op het bedrijf waar ik in dienst ben, wordt dat gevierd met een kerstdiner en een gezellige avond met wat drankjes. Gelukkig is mijn werkgever aardig op de hoogte van mijn favoriete drank en zijn er ook nog eens collega’s die een Single Malt wel kunnen waarderen. Daarom mocht ik voor bij de kerstviering een leuke fles gaan aanschaffen.


Zoals ieder jaar is het voor de kerst altijd een drukte van jewelste bij Osseman RVS bewerking, dus de laatste vrijdag voor de kerst wordt het harde werk beloond met een warm en koud buffet en uiteraard de bijbehorende borrels.
Donderdag kreeg ik de opdracht om maar eens een mooie Whisky te gaan kopen voor bij deze viering. In mijn hoofd ga ik dan meteen al de schappen af van de slijterij en al voor ik daar was had ik een idee van wat ik zou kopen. Dit idee komt dan weer van de Whiskybase Gathering van afgelopen maand. Daar kregen Jeroen en ik een mooie Arran in het glas bij de stand van ‘Van Wees’. De prijs kwaliteit verhouding van deze op Trebbiano Casks gerijpte Single Malt was wat ons betreft uitstekend.

Het betreft hier dus de Arran Single Malt die 11 jaar gerijpt is op Trebbiano d’Abruzzo wine casks. Er zijn 1200 flessen op vat-sterkte gebotteld met een percentage van 54,6% uitsluitend voor de Nederlandse markt.

Trebbiano is één van de oudste en meest aangeplante druivensoorten van Italië en wordt gebruikt voor wijn maar ook voor het distilleren van een soort brandy.
De vaten die gebruikt zijn voor deze Arran zijn afkomstig van het Masciarelli huis.


Neus: Appel, citroen, mandarijn, mout, rozijnen en licht kruidig.
Smaak: In het begin is hij door het hoge alcohol percentage, best heftig, maar dat ebt snel weg. Mooi zoet fruit met weer frisse mandarijn, appel en wat laurierdrop. Erg mooie houttonen, een pepertje en licht kruidig.
Afdronk: Middellang met wederom zoet fruit, hout, mout en een pepertje.

Wederom een prachtige Whisky van The Isle of Arran! Een bijzondere rijping, die deze spirit een hele mooie draai geeft.
Niet alleen Jeroen en ik waren onder de indruk, maar ook mijn collega’s en werkgever konden deze Whisky erg waarderen. Elie Bedankt!!

Wij zullen de aankomende dagen nog wel een aantal mooie Whisky’s inschenken!
Namens Whisky Oss, een hele fijne kerst voor alle lezers!

Share
comments
2019  Whisky Oss