image1 image1 image1

Een whiskymiddag met Nick en Eunice

Untitled

Tijdens het Potstill festival liepen we een gezellig stel tegen het lijf. Na het samen nuttigen van enkele mooie drams tijdens dit festival, pakten Nick Drenthe en Eunice Boereveen het plan op om eens op bezoek te gaan bij WhiskyOss. Natuurlijk waren zij van harte welkom!

De agenda's werden getrokken en uiteindelijk bleek zaterdag 16 december 2017 een dag waarop we allen beschikbaar bleken. We spreken vroeg in de middag af zodat we ook even de tijd hebben om door te rijden naar St. Oedenrode. Nick en Eunice waren immers nog niet eerder bij The Old Pipe en zij wilden toch wel eens weten waar al die mooie verhalen vandaan komen.

Zo gezegd zo gedaan. Ik word thuis opgehaald en na een blik in mijn collectie neem ik een paar flessen mee voor later op de dag. We rijden naar Peter en ook daar wordt eerst een blik in de kast geworpen. Er staat genoeg voor een klein proeverijtje later die middag. Eerst door naar de snoepwinkel van Johan van Boxmeer. 

Untitled 

We arriveren rond de klok van twee uur. We lopen door het "gewone" slijterijgedeelte door naar de whiskyafdeling. Mensen die de winkel kennen zullen begrijpen hoe de reactie van Nick en Eunice was toen ze dit heiligdom betraden. Toen bleek dat er in de kelder ook nog eens heel veel flessen open stonden en er dus wat geproefd kon worden was het snel gedaan met een goed voornemen... Ze zouden niets gaan kopen maar ja, probeer dat maar eens als je er bent... Ook Peter en ik verlaten het pand weer met elk een hele mooie aanwinst. 

Untitled 

Na een excursie van bijna twee uur rijden we weer richting Oss. We strijken neer in de keuken van Peter. Glaasjes en aangebroken flessen verschijnen op tafel en ook de aanwinsten van Peter en mij gaan open. Enkele uren, een maaltijd en uiteraard een mooi rijtje whisky, is het tijd om weer huiswaarts te gaan. Nick en Eunice brengen mij weer thuis en vervolgen hun weg naar Rotterdam. 

Een mooie whiskymiddag komt daarmee tot een eind. Dit bezoek zal komend jaar zeker een vervolg krijgen. Dan zullen Peter en ik een treinreisje naar Rotterdam gaan maken om bij dit gezellige stel op bezoek te gaan. 

Share
comments
2019  Whisky Oss