image1 image1 image1

Arran James MacTaggart 10th Anniversary

Al ruim 10 jaar is James MacTaggart, de masterdistiller bij Arran. Een distileerderij waarvan wij de Whisky’s over het algemeen erg kunnen waarderen. Deze mijlpaal lieten ze op het eiland niet zomaar voorbij gaan, er is namelijk een speciale Anniversary edition op de markt.

In oktober maakten we al kennis met deze mooie Single Malt Whisky op het potstill festival in Amersfoort. Lucie Stroesser liet ons beide een beetje proeven van de toen nog uit te komen jubileum botteling. We waren vrijwel meteen onder de indruk en besloten op dat moment dat deze zeker in onze collectie moest komen.
De informatie werd direct aan onze plaatselijke slijterij doorgestuurd en er zouden twee flessen voor ons gereserveerd worden. Een week of twee later stonden ze bij ons in de kast.

James Mactaggart selecteerde een aantal vaten die hij in de eerste maanden bij Arran gevuld heeft. Deze First-fill Bourbon vaten waren voldoende om 12.000 flessen te vullen. Een fraaie verpakking maakt het plaatje compleet voor deze feestelijke uitgave.

Inmiddels hebben we er beide al wat glaasjes uit geproefd en is het tijd om dit met jullie te delen.

Arran James MacTaggart 10th Anniversary
Gedistilleerd: 2007
Gebotteld: 2017
First-fill Bourbon barrels
54,2% Abv
12.000 Flessen

Jeroen
Neus: Zoete citrus, honing, boterbabbelaars en een vleugje caramel.
Smaak: Een mooi romig mondgevoel. Licht kruidig, pepertje. Mooi Zoetje en ook weer wat citrus en honing.
Afdronk: Mooie lengte met zoete tonen. Achter in de keel een vleugje zoethout.

Peter
Neus: Vanille, citrus, moutig, perzik en kokos.
Smaak: Vol, Zoet, fruitig, honing, vanille en toffee. Peperig en hout.
Afdronk: Lang met het pepertje, hout en zoet.

Deze Whisky is ook na het festival nog steeds een topper! De bijzonder mooie invloed van de Bourbon barrels, is het bewijs dat er goede vaten gebruikt zijn voor het rijpen van een eveneens goede spirit. Daarbij is de prijs voor deze kwaliteit buitengewoon aantrekkelijk.

Share
comments
2019  Whisky Oss