image1 image1 image1

Boekje erbij

1Waterstones

Over het algemeen ben ik geen boekenwurm. Als ik naar mijn bescheiden boekenkast kijk, staan daar vooral true-crime boeken in. Natuurlijk is er ook een kleine verzameling aan whiskyboeken. Mijn bezoek aan Edinburgh zorgde voor een kleine uitbreiding op dat deel van mijn collectie.

Aan Princes Street in Edinburgh hadden we met het gezin een grote boekhandel gevonden. Hier vonden we uiteindelijk voor elk gezinslid wel iets wat resulteerde in de aanschaf van een extra koffer voor de terugreis... Mijn echtgenote heeft jaren in Engeland gewoond en gewerkt en is gewend aan het lezen van Engelstalige boeken. Zij kocht een boek van Stephen King. Mijn kinderen (11 en 15 jaar) zijn voor hun leeftijd al zeer goed in Engels en ook zij schromen er niet voor om in het Engels te lezen. Zij gingen voor een complete serie van Death Note, een Japanse manga.

Terwijl het gezin op zoek was naar deze boeken keek ik zelf natuurlijk eens rond of er toevallig ook een leuk whiskyboek te krijgen was. Natuurlijk, in een hoek die was ingericht voor boeken over de Schotse cultuur, stonden er diverse whiskygerelateerde boeken. Een klein deel van het assortiment:

Untitled

Ik kies uiteindelijk voor een boekje dat altijd handig kan zijn in de voorbereiding op proeverijen. Ook als er een mooi flesje voorbij komt van een distillery die ik nog niet "ken", is het handig om even te kunnen kijken naar wat er van een whisky te verwachten is. Ik neem de 2014 versie van de Whiskypedia, geschreven door Charles MacLean, mee naar huis.

Untitled

Met de winterperiode voor de boeg, een leuk stukje "huiswerk". 

Share
comments
2019  Whisky Oss