image1 image1 image1

Nog even geduld a.u.b.....

Tijdens onze Whiskytrip in 2016, brachten we een bezoek aan de Edradour Distillery in Pitlochry. Een prachtige distilleerderij met misschien wel nog mooiere Whisky’s. We proefden daar meerdere Whisky’s waaronder een geturfde variant van dezelfde distilleerderij. Deze Peated versie draagt de naam Ballechin.

De private tour door de distilleerderij en warehouses waren al fantastisch die middag, maar dat konden we niet beter afsluiten dan in de Whisky bar van Edradour.
We hebben een aantal prachtige Whisky’s geproefd en daar was Ballechin 11 jaar Manzanilla, er één van.
We kochten beide al eerder twee flessen en daar zat deze Ballechin niet bij.

Terug in Nederland bleef het toch een beetje aan me knagen, ik vond het een prachtige Whisky, een echt turfbommetje.
Dus toch maar eens online zoeken naar deze Whisky. Helaas is deze cask strength alleen te verkrijgen bij de distilleerderij en eventueel via de web shop van Edradour. Op de website staat dan wel weer duidelijk dat er geen Whisky verzonden wordt buiten het Verenigd Koninkrijk dus bestellen was geen optie.

En dan komt er plots een idee boven drijven. We hebben familie in Engeland wonen! Als ik het nu eens bestel en het laat versturen naar dat adres, zodat het vanuit daar dan weer aan mij verstuurd kan worden. Ik heb meteen contact gezocht met de broer van Yvonne (mijn vriendin) en hij vond het prima. Dus bestellen die fles!
Nog geen week later krijg ik een foto toegestuurd met een goed gearriveerde fles Ballechin. De fles zou de dag daarna verstuurd worden naar mij en het zou niet lang meer duren voor ik hem weer eens kan proeven.
Nou mooi niet dus!!!! Het werd ons ineens duidelijk waarom de web shop geen flessen verstuurd buiten het Verenigd Koninkrijk. Het is namelijk verboden alcoholische dranken van 24% of hoger internationaal te verzenden vanuit UK en dat geldt ook voor particulieren. Balen!
Een paar weken later zou de moeder van Yvonne naar Nederland komen en de fles meenemen, maar ook dit is wederom mislukt.

Inmiddels zijn we weer een half jaar verder en staat er weer een bezoek vanuit die kant te komen (met mijn fles). En wat denk je.... geen plaats over in de koffer.....
Het lijkt er een beetje op dat deze fles niet bij mij wil zijn. In oktober gaan we weer een poging doen en ik ben benieuwd of ik dan eindelijk kan genieten van deze langverwachte Ballechin.
Uiteraard ga ik nog eens terug komen op dit verhaal, maar dan hopelijk met de Whisky in mijn glas. Nog even wachten op de proefnotities!

Hoopvol...!


Een artikel over ons bezoek aan Edradour.
http://www.whiskyoss.nl/318-whiskytrip-2016-part-4-edradour

Share
comments
2018  Whisky Oss