image1 image1 image1

Caol Ila 25yo, Dun Bheagan Vintage Bottling

Untitled

Jullie hadden nog wat van me tegoed. Zeker de mensen van whisky-on-line.com verdienen het om nog even te horen wat ik van deze fles vind. Het was namelijk via de Facebook-pagina van deze website dat ik deze prachtige fles kon winnen. Enkele weken geleden ging deze open en nu wordt het tijd voor een beoordeling.

Ik won de fles in een onvervalste deel en win actie op het sociale medium en uiteraard was ik daar direct al zeer content mee. Toen de fles uiteindelijk bezorgd werd, kon ik mijn nieuwsgierigheid nog nét bedwingen maar toen whiskyvriend Michiel van der Meijde naar Oss kwam moest de fles open. Daar is de whisky uiteindelijk toch voor gemaakt, om te delen met vrienden. Voor de notities moet ik er echter tóch even alleen voor gaan zitten.

Untitled 

De whisky is gedistilleerd bij de Caol Ila distillery op Islay. Rijping vond plaats in een hogshead met vatnummer 4115. Er is verdund tot een percentage van 46% waardoor er een totaal van 264 flessen gebotteld kon worden. Er is niet bijgekleurd en ook is er niet koud gefilterd zodat alle oliën, esters en aroma's volledig behouden zijn gebleven.

  • Neus: Subtiele turfrook met zoete honing, bessen en eucalytpus
  • Smaak: Romig, licht kruidig. Zoete tinten van honing, citrusfruit en bessen onder een mooi subtiel laagje turf
  • Afdronk: Heerlijk van smaak en zeer mooi van lengte.

Wauw, dit vind ik echt de mooiste Caol Ila die ik ooit proefde. Whisky-on-line.com nogmaals dank voor deze schitterende fles!

Share
comments
2019  Whisky Oss