image1 image1 image1

Sampleruil in Oss

Untitled

Dit waren weer een paar mooie dagen in Oss. Zeker als je whiskyliefhebber bent en graag je flessen deelt met andere echte liefhebbers. Dagen waarin ik weer een paar mooie nieuwe samples bemachtigde en uiteraard ook beschikbaar stelde aan een paar goede whiskyvrienden. In dit wereldje geen "van ruilen komt huilen"...

Eerst was er een bezoek aan Michel Heesbeen en zijn vrouw Lenie. Zij vertrekken volgende week voor een prachtige whiskyreis naar Schotland en aangezien mijn lieftallige echtgenote deze reis voor hun mocht boeken, gingen we samen even de reispapieren brengen. Ik nam een 10cl sample mee van de Fior Cairdeas batch 2 botteling van Scrum. Ik keerde huiswaarts met samples van 3 schitterende Claxton's bottelingen, een sample van de Amrut Fusion, IJsvogel whisky uit Arcen en ook nog een 7yo Whistler uit Ierland. Ik beloofde plechtig de sampleflesjes gevuld weer terug te brengen na hun reis.

Dan was er nog een afspraak die al een tijdje stond met Michiel van der Meijde. Vanwege de sport van zijn zoontje komt Michiel enkele keren per jaar naar Oss. De sportschool is vlakbij mijn woning dus een snel bezoekje met bijbehorende versnapering moet in te plannen zijn. Zo gezegd, zo gedaan.

Untitled 

Michiel heeft wat mooie samples meegenomen en ook bij mij staan er wat leuke klaar voor hem om mee te nemen. Ook staan er wat mooie sappies klaar om even live te proeven. We starten met het laatste restje uit een cask strength Tormore 1999 van Gordon & MacPhail. Vervolgens is het de beurt aan de 26yo Glenfarclas van Cadenhead's die ik meebracht van mijn bezoek aan de winkel in London. We sluiten het bezoek af met de opening van de 25yo Caol Ila van Dun Bheagan die ik laatst won via whisky-on-line.com ... Geen verkeerde line-up voor een zaterdagmiddag toch?

Untitled 

Ik loop nog even mee met Michiel zodat hij op tijd weer bij de sportschool is voor de wedstrijd van zijn zoontje. Binnenkort zal ik jullie laten weten wat ik van alle samples vind...

Share
comments
2018  Whisky Oss